Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Берлин Новото

...
Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Берлин Новото
Коментари Харесай

Новият Hyundai KONA отбеляза своята европейска премиера в Берлин

Специално за auto-press.net от Карл Зайлер, Global Press, Берлин

Новото потомство на компактния Hyundai SUV KONA към този момент се предлага в няколко разновидността на задвижване в напълно електрическа версия с акумулатори (EV), като цялостен хибрид (HEV) и в два разновидността с мотор с вътрешно горене (ICE) на южнокорейския пазар и към този момент идва и в Германия.

Благодарение на междуосието, което е удължено с 60 мм до 2,66 метра, има 77 мм повече пространство за краката и 11 мм повече място за главата откъм гърба. С 1,40 метра пространството за раменете на втория ред също е най-щедрото в своя клас. Облегалките на предните седалки, които са с дебелина единствено 85 мм, също способстват за великодушното пространство. При изцяло сгънати задни седалки, багажникът предлага 723 литра място за предпазване до долния борд на прозореца.

Двата екрана в кокпита, всеки с 12,3-инчов диагонал, улесняват оптимално прегледа на инструментите и работата на информационно-развлекателната система. Електрическият комутатор за избор на скорости зад кормилото разрешава еластичен дизайн на централната подпора, която може да се употребява като подложка за чаша или място за предпазване на огромни чанти.

Интегрираната система за памет фиксира желаните позиции на опционалните релаксиращи седалки на първия ред. Актуализациите по въздуха за контролера разрешават лесна поддръжка и актуализиране. Индивидуалното контролиране на височината и скоростта на отваряне на електрическата задна врата предлага спомагателен комфорт.

За зареждане на електрически устройства са налични няколко USB врата и безжична система за зареждане по стандарта Qi. С цифровия авто ключ - посредством NFC технология на смарт телефони или смарт часовници, новата KONA може да се заключва, отключва и започва.

Усъвършенстваните системи за подкрепяне на шофирането са самостоятелният помощник за спешно прекъсване, асистентът за интензивно поддържане на лентата и мъртвата зона, предизвестието за излизане, интелигентното различаване на пътните знаци, предизвестието за внимание и асистентът за дълги светлини. Други функционалности за комфорт при шофиране са адаптивен круиз надзор, следене на лентата и помощник за автомагистрала или помощник за мъртви зони с екран на монитора.

За безвредно паркиране и излизане има екран за съраунд аспект, помощ при паркиране и предизвестие за напречен трафик откъм гърба с функционалност за спешно прекъсване и помощник за паркиране с дистанционно управление.

В Южна Корея новата KONA се предлага с 146 кВт/198 к.с. 1.6 T-GDI с оптимален въртящ миг от 265 Нм или 2.0 Atkinson мотор със 110 кВт/149 к.с. KONA Hybrid със систематична мощ от 104 кВт/141 к.с. се задвижва от особено калибриран 1.6 GDI мотор в композиция с електрически мотор.

KONA Electric ще се предлага в две версии с 65,4 кВтч или 48,4 квтч батерия и надлежно 160 или 115 кВт електрически мотор, всеки с въртящ миг от 255 Нм. С 15,1 или 15,7 кВтч комбинирана WLTP консумация на 100 километра пробегът е 490 или 342 км. Голямата батерия може да бъде заредена от 10 до 80 % за 41 минути благодарение на 350 квт бързо зарядно устройство.

Функцията Vehicle-to-Load (V2L) поддържа потреблението на 230 В електрически устройства с оптималната изходна мощ от 3,13 кВА. Предварителната подготовка на батерията обезпечава оптимална продуктивност на зареждане и дълъг пробег, даже през зимата. През нощта портът за зареждане свети.

Новият i-PEDAL разрешава режим на шофиране, в който можете да ускорявате, забавяте и спирате непосредствено. „ Интелигентната “ регенеративна система 2.0 управлява регенерацията въз основа на обстановката при шофиране в трафика пред колата. И най-после, Electronic Active Sound Design (e-ASD) генерира тон, особено приспособен за електрическото шофиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР