Специално предложение за дамите - ароматна, сладка и ... неустоима

...
Специално предложение за дамите - ароматна, сладка и ... неустоима
Коментари Харесай

Осмомартенска портокалова пита

Специално предложение за дамите - ароматна, сладка и... неустоима като тях портокалова пита

Необходими Продукти

● прясно мляко - 200 мл
● квас - 1 бр. суха
● захар - 2 ч.л.
● сол - 1 щипка
● яйца - 1 бр.
● масло - 2 с.л. меко
● брашно - 3 - 4 ч.ч.

плънка


● портокали - 2 бр.
● ябълки - 1 бр.
● кафява захар - 100 г
● вода - 1/4 ч.ч.
● масло - 1 с.л.
● портокали - кора от портокал и лимон за мирис
● жълтъци - за намазване
● семена - за поръсване

Начин на подготвяне

Маята се разтваря в топло прясно мляко със захарта и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, пресято в тава, прибавя се щипка сол, меко масло, яйцето и се замесва безпрепятствено тесто. Намазва се с лой, покрива се с фолио и оставяме на топло да удвои размера си.

Приготвя се плънката, като се обелват портокалите и ябълката, почистват се от ципата и нарязваме на дребни късчета. В подобаващ съд с кафявата захар и маслото се слагат на котлона да се разтопи.

Добавят се нарязаните плодове, водата и настърганата кора от портокал и лимон. Вари се на сдържан огън, като се разбърква, до момента в който водата изври и плънката се сгъсти.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълна кора, намазва се с охладената плънка, може да се поръси и със смлени орехови ядки и навиваме на руло.

Краищата се отрязват, с цел да са идентични частите и нарязваме на филии 4 см дебелина. Нареждат се в намаслена тава или върху хартия за печене по края, а в средата от останалите късчета срязани на две, се оформя като цвете. Намазва се с разрушен жълтък с 2 с. л. прясно мляко, поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златист цвят. Изважда се и намазваме с медена вода с четка, приготвена от смесените мед и вода! Много вкусна и ароматна!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР