Специалният прокурор Робърт Хър е приключил разследването си дали президентът

...
Специалният прокурор Робърт Хър е приключил разследването си дали президентът
Коментари Харесай

Приключи разследването за класифицираните документи, намерени в дома на Байдън

Специалният прокурор Робърт Хър е завършил следствието си дали президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е боравил погрешно със секретни документи по време на престоя си като вицепрезидент. Това заяви в сряда основният прокурор Мерик Гарланд в писмо до Конгреса, представено от " Ройтерс ".

Гарланд писа до водачите на правосъдните комисии в Камарата на представителите и Сената, че Хър е показал окончателния си отчет на Белия дом и персоналния юрист на Байдън, с цел да даде опция за мнения.

След прегледа на Белия дом, сподели Гарланд, отчетът на специфичния прокурор ще бъде изпратен на Конгреса. Гарланд сподели, че ще направи допустимо най-голяма част от отчета обществено притежание, в сходство със законовите условия и политиката на Министерството.

Белият дом чака прегледът на привилегиите на отчета да завърши до края на седмицата, сподели представителят на Белия дом Иън Самс.

Разследването се концентрира върху документи, свързани със службата на Байдън като вицепрезидент на президента демократ Барак Обама от 2009-2017 година и от предходния му мандат в Сената на Съединени американски щати.
 Още класифицирани документи открити в дома на Байдън
Още класифицирани документи открити в дома на Байдън

Някои от тях са още от годините му в Сената

Припомняме, че и водещият противник на е изправен пред федерално обвиняване.

То е за опазване на извънредно чувствителни документи за национална сигурност в неговия курорт във Флорида след овакантяване на поста през 2021 година и възпрепятстване на напъните на държавното управление на Съединени американски щати да ги извлече.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР