Специалните служби на Руската федерация разполагат с всички необходими доказателства

...
Специалните служби на Руската федерация разполагат с всички необходими доказателства
Коментари Харесай

Песков: Руските спецслужби имат доказателства за готвеното покушение срещу Лукашенко

Специалните служби на Руската федерация разполагат с всички нужни доказателства за заговора против президента на Беларус Александър Лукашенко, както и с самопризнания на някои от участниците. Това заяви пред публицистите в понеделник прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

На 17 април Лукашенко съобщи, че опозиционерът Григорий Костусев, политологът Александър Федута и юрист Юрий Зенкович са възнамерявали нападение против живота на него и синовете му. Той упрекна американските разследващи служби и американското управление за организирането на атентата.

След това Центърът за връзки с обществеността на Федералната работа за сигурност (ФСБ) заяви, че в Русия, вследствие на взаимна специфична интервенция на службата с Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус, противозаконната активност на Зенкович, жител на Съединени американски щати и Беларус, и Федута, жител на Беларус, е била потисната. Според изказванията на ФСБ, арестуваните са възнамерявали боен прелом в Беларус по създадения сюжет на цветните революции с присъединяване на локални и украински националисти, както и физическото елиминиране на белоруския президент. Военният прелом е бил плануван за 9 май в Минск по време на парада на Деня на успеха.

Според беларуското следствие опитът да се приготви прелом е финансиран от чужбина, конспираторите поддържат тесни връзки с терористични групи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР