Специалните сили на косовската полиция са спрели и задържали шофьор

...
Специалните сили на косовската полиция са спрели и задържали шофьор
Коментари Харесай

Служители на Сръбските пощи са задържани от полицията в Косово

Специалните сили на косовската полиция са спрели и задържали водач и двама чиновници на Сръбските пощи на граничен пункт до Бистрички мост в Северно Косово, оповестява Българска телеграфна агенция. Служителите постоянно са превозвали пари от трезор в град Лепосавич към Северна Митровица. И двата града са в обитаемото най-вече със сърби Северно Косово.

„ Представители на специфичната полиция на (премиера на Косово Албин) Курти през днешния ден са задържали на контролния пункт на Бистричкия мост водач и двама чиновници на Сръбските пощи, които постоянно транспортират пари от трезора в Лепосавич към Косовска Митровица. Те, дружно с парите, предопределени за постоянни финансови заплащания, са ориентирани към митническия терминал в южната част на Косовска Митровица, а с тях са и наши представители “, сподели ръководителят на сръбската държавна работа за Косово Петър Петкович.

Той оцени, че това „ обезверено деяние “ съставлява отмъщението на Курти към сърбите и нов опит за поддържане на напрежението в Северно Косово.

„ Става въпрос за продължение на непрекъснатите политически и административни трудности, които Прищина слага и които имат за цел да утежнят платежооборота в Северно Косово, макар че нямат никакво право “, акцентира Петкович.

Той означи, че свободата на платежния оборот е обезпечена с Брюкселското съглашение и „ чак след образуването на Съюза на сръбските общини (ССО) тази отговорност ще поеме ССО “.

По думите му, това деяние е деликатно премислено и демонстрира, че „ Курти не желае никаква нормализация на връзките, нито формиране на ССО “.

Напрежението сред Сърбия и нейната някогашна провинция продължава, откогато Косово се отдели едностранно през 2008 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР