Специалните рецепти пазим за специални гости или специални поводи, но

...
Специалните рецепти пазим за специални гости или специални поводи, но
Коментари Харесай

Пълнен заек с картофи

Специалните предписания пазим за специфични посетители или специфични мотиви, само че за вас ще разкрием тайната на вкусния пълнен заек с картофи!

Необходими Продукти

● заешко месо - 1 заек (над 2 кг)
● oриз - 150 г
● булгур - 100 - 150 г
● гъби - 350 г
● орехи - 100 г нарязани
● стафиди - 1 - 2 с.л.
● лук - 1 глава или филиз праз
● моркови - 1 брой
● бяло вино - 200 мл
● соев сос - 2 - 3 с.л.
● бял пипер - 1 ч.л.
● сол - на усет
● червен пипер - 1 с.л.
● мащерка - 1 ч.л.
● чубрица - 1 с.л.
● олио
● картофи - към 1.5 кг

Начин на подготвяне

Почистете, измийте и добре посолете заека вън и вътре. Дреболийките сложете да се сварят и ги нарежете ситно. Загрейте лой в огромен тиган и задушете скълцания лук, настъргания морков, ситно нарязаните гъби.

Щом омекнат, прибавете ориза и булгура, добре разбъркайте и сипете натрошените орехи, стафиди, дреболийките, соевия сос и всички подправки. След запържването на ориза и булгура долейте 150 мл бяло вино.

След като алкохолът се изпари, долейте и към 100 мл гореща вода. Щом оризът е добре бухнал, снемете плънката от котлона. Напълнете с нея заека хубаво и го зашийте.

В огромна намаслена тава долейте вода и сложете заека. Намажете го със примес от 50 мл бяло вино, 3 с.л. олио и малко червен пипер. Покрийте съда с фолио и пъхнете да се пече за 1, 5 ч. на 180 градуса.

Към края почистете пресни картофчета. Извадете тавата от фурната, махнете фолиото и разпределете картофите към пълнения заек. Посолете ги леко и ги поръсете с малко бял пипер. Намажете още веднъж заека със сместа от вино, червен пипер и лой. Върнете пълнения заек с картофи да се изпече подготвеност на картофите.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР