Специални части на йорданската армия и сили за сигурност дават

...
Специални части на йорданската армия и сили за сигурност дават
Коментари Харесай

Акция срещу контрабандисти на наркотици в Йордания

Специални елементи на йорданската войска и сили за сигурност дават отпор на банди контрабандисти на опиати, които се занимават с прекачване на опиати през общата граница със Сирия. Както заяви в събота вестник " Ашарк ал Аусат ". Изданието цитира представителя на командването на кралските въоръжени сили полковник Зейд Дебас.

Според него от края на януари йордански бойци са отстранили 29 членове на въоръжени банди, заловили са 16 милиона таблетки Каптагон, стимулант от амфетаминов вид, и огромни количества хашиш. " Поне 85% от иззетата дрога са били предопределени за превозване до прилежащи страни ", посочи полковникът.

Дебас акцентира, че Йордания " е потегли на война с наркотрафикантите и тези, които стоят зад тях ". " Всъщност ние освен пазиме личната си сигурност, само че и действаме в полза на нашите съседи, като се стремим да блокираме трафика на опиати през йорданска територия ", сподели Дебас.

Представителят на командването изрази вяра, че усилването на съдействието със сирийската страна ще докара до коренна смяна в обстановката на границата. По думите му напоследък бандите на контрабандисти са доста по-многобройни. " Някои от тях наброяват до 200 души , до момента в който бойците употребяват модерно техническо съоръжение, високопроходими коли и самолети ", сподели той.

На 14 февруари кралът на Йордания Абдула II направи пътешестване до граничните региони със Сирия и персонално инспектира разположените там военни елементи. Монархът прикани за безпощадна война против наркотрафикантите и изрази убеденост, че йорданските военни ще я завоюват .

Сирийско-йорданската граница е дълга 375 км. Командването на армията е подхванало засилени ограничения за сигурност по отношение на активизирането на контрабандната активност в граничните региони. В самото кралство има 1,6 милиона сирийски бежанци, които са настанени в особено основани за тях лагери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР