Специалната комисия на 6 януари издаде призовки на 14 републиканци

...
Специалната комисия на 6 януари издаде призовки на 14 републиканци
Коментари Харесай

Комисията за 6 януари издаде призовки на лица, замесени в схемата с фалшивите електори

Специалната комисия на 6 януари издаде призовки на 14 републиканци от седем щата, които са свързани със описи на подправени електори през 2020 година като част от схемата на акцията на Тръмп за подкопаване на работата на Електоралния лицей.

Лидерите на Републиканската партия от от тези щати заемали длъжността „ ръководител “ и „ секретар “ в листите на подправени електори, предопределени да заместят титулярните, в случай че републиканците съумеят да обезсилят удостоверенията за действителните електорални гласове, извоювани от Джо Байдън.

Схемата не проработи и тогавашният вицепрезидент Майк Пенс утвърди изборните резултати на 6 януари, когато сесията на Конгреса се събра още веднъж, откакто беше прекратена от навалица бунтовници, последователи на Тръмп.

„ Специалната комисия търси информация за опити в голям брой щати да се анулират резултатите от изборите през 2020 година, в това число за планирането и координирането на напъните за изпращане на подправени листи на гласоподаватели в Националния списък – сподели демократът Бени Томпсън, който ръководи комисията – Вярваме, че лицата, които сме спризовали през днешния ден, имат информация за това по какъв начин тези по този начин наречени различни електори са се срещнали и кой стои зад тази скица.“

В своите призовки комисията споделя, че е получила въпросните подправени изборни удостоверения от Националния списък. Тя разполага и с документи, показваща, че тези делегации са изпратили подправените електори в Конгреса.

Миналата седмица комисията получи всичките  от Националния списък над 700 страници документи, които преди този момент бяха обект на правосъдни разногласия, до момента в който Върховният съд постанови, че някогашният президент Доналд Тръмп не може да блокира приемането им от комисията.

В призовките се желае от всички лица да дават документи на 11 февруари и да се явят за показания под клетва, което могат да сторят през целия месец февруари.

„Алтернативният“ лист на електорите се трансформира в огромна цел освен на следствията на специфичната комисия, само че и на други следствия. Заместник-главният прокурор на Съединени американски щати Лиза Монако сподели пред CNN тази седмица, че Министерството на правораздаването поставя усилия  да откри дали е имало някакви незаконни дейности, откакто е получило от законодатели и държавни чиновници претенции за следствие.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР