Специална зона за хранене и за събития ще има на

...
Специална зона за хранене и за събития ще има на
Коментари Харесай

Стрийт фуд зона и място за събития ще има на пазар `Иван Вазов` - Общество

Специална зона за хранене и за събития ще има на столичния пазар " Иван Вазов ". Това ще се случи след реализацията на плана за рационализация на пазара, стопанисван от общинското сдружение " Пазари Юг " ЕАД, съобщи Николай Попов, изпълнителен шеф на компанията по време на конференция „ Европейска София – инфраструктура и нови планове ", проведена от Euronews Bulgaria.

Първоначалният план беше показан на търговците и жителите на квартала през юни тази година. В момента планът се преработва, с цел да бъдат отразени направените оферти и рекомендации. Трансформацията е по концепция на огромните пазари в Барселона, които са шлагер за туристи и поданици, сподели Попов.

" Искаме да запазим сегашните ни наематели, само че и да притеглим нови с модернизацията на пазара. Очакваме зоната за хранене и събития да го създадем атрактивен за клиенти, които до момента не са го посещавали. Освен възстановяване на градската среда в региона с реализацията на плана желаеме да осигурим и по-добри условия за клиенти и търговци. Предвиждаме на обновената площадка да се обитават разнообразни заведения за хранене, предлагащи по този начин модерната в последно време стрийт фуд. В същото време резервираме търговците, предлагащи хранителни артикули, плодове, зеленчуци, цветя и битови артикули ", изясни Николай Попов.

Той описа, че в началото концепцията за рационализация на пазара не била призната добре от сегашните наематели, които се тормозили. След като управлението на сдружението приело техните рекомендации обаче, към този момент " работим по плана дружно, като нищо няма да се случи без тяхно утвърждение ".

Скоро ще имаме един превъзходен нов пазар без аналог в България ", акцентира Попов. След като преминат всички разисквания на плана, той ще бъде показан в СОС. Очаква се общинските съветници да дадат зелена светлина, с цел да започва реализацията му.

Проектът планува също огромен паркинг и фермерски пазар. Проектът е подсилен от Столичната община, а културната стратегия ще се осъществя със съдействието на общинската дирекция " Култура ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР