Специализираният съд прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата делото

...
Специализираният съд прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата делото
Коментари Харесай

Спецсъдът прекрати делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Специализираният съд приключи правосъдното произвеждане и върна на прокуратурата делото против Трайчо Трайков Трайчо Трайков е някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма в... към профила, Симеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 година в София. Завършил е... към профила, Иво Прокопиев, Петър Василев, Любомир Рачев и Радослав Рачев. Това стана ясно в края на разпоредителното съвещание по делото, което има за цел да почисти възможни процесуални спънки за продължаването му. Определението може да се апелира и стачкува в 7 дневен период.

Делото против шестимата е поради продажбата през 2011 година на 33 % държавни акции от електроразпределителното сдружение ЕВН, което съгласно държавното обвиняване е довело до загуба за страната от 20 млн. лева

Причината за решението на съда е, че делото е импортирано в спецсъда от незапознат прокурор от Софийска градска прокуратура, а не от профилираната прокуратура. Съдът уточни още, че в обвиняването липсва конкретика за кого е нанесена щета и е належащо повече конкретизиране за мястото на осъществяване на действието. Според съда са позволени отстраними процесуални нарушавания довели до ограничение правата на подсъдимите.

Съдът реши още да конституира Министерството на финансите като цивилен просител и позволи желае им за над 20 млн. лева

Това е втори съд и втори правосъден състав, който връща делото на прокуратурата, откакто предходната година това направи Софийският градски съд.

Пред медиите юрист Ина Лулчева, която пази Трайчо Трайков, съобщи, че част от обвиняванията не са подсъдни на Специализирания съд, а на Софийски областен съд.

"Втори съд, след Софийски градски съд, споделя на прокуратурата, че такова обвиняване по този метод дефинирано не може да има и по тази причина се върна делото ", разяснява тя определението на съда.

Иво Прокопиев разяснява, че той е упрекнат за свое обществено изявление в Тристранния съвет, който е две години преди събитията, за които се приказва в делото.

Единият от прокурорите по делото, Емил Петров, разяснява, че съдът главно е споделил, че делото е импортирано от незапознат орган.

"Това е развой, който ще се потвърди и ще се види от цялото общество по какъв начин се продават държавни активи. Няма да се чудим на следващия ден за какво сме на този хал, тъй като държавните активи са продадени по този метод, който би трябвало да го види цялото общество - подмолен с игри, които ние сме се пробвали в тоя тип каузи да ги покажем ", разяснява прокурор Петров, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР