Специализираният наказателен съд отказа да пусне шефа на ТАД Груп

...
Специализираният наказателен съд отказа да пусне шефа на ТАД Груп
Коментари Харесай

Спецсъдът отказа да пусне под гаранция Иван Тодоров

Специализираният углавен съд отхвърли да пусне шефа на " ТАД Груп " Иван Тодоров, оповестяват от " 24 часа ". Той е в ареста поради хакерската офанзива на Национална агенция за приходите.

Магистратите смятат, че той може да влияе на очевидци, в това число и на негови чиновници, в случай че излезе на независимост.

Самият Тодоров съобщи, че съвестта му е чиста и отхвърли да е правил закононарушението, в което е упрекнат.

Защитата му изиска като различна опция на Тодоров да бъде наложена 20 000 лева парична гаранция, колкото е на Георги Янков - различен от обвинените за хакерската атака против Национална агенция за приходите.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
 Иван Тодоров остава за непрекъснато в ареста
Иван Тодоров остава за непрекъснато в ареста

Съдът не почете настояването за освобождението му

Припомняме, в средата на септември Тодоров беше оставен за непрекъснато в ареста, откакто на 30 юли беше арестуван на летище " София ". Той беше разгласен за търсене с европейска заповед за арест , в границите на досъдебното произвеждане против него, комерсиалния шеф на компанията и служителя ѝ Кристиян Бойков по отношение на приключването на персонални данни от Националната организация за приходите. Обвинението, с което в началото Иван Тодоров се снабди, е като подстрекател за осъществяване на киберпрестъплението против Национална агенция за приходите. По-късно той беше упрекнат и като уредник на незаконна група, основана с користна цел.

В средата на юли стана ясно, че от базата данни на Национална агенция за приходите са източени персонални данни на над 5 милиона български жители . Течът провокира инспекция на Комисията за отбрана на персоналните данни, която приключи с решение за санкция от 5.1 млн. лева . От Национална агенция за приходите обаче обявиха, че ще апелират решението. По време на чуването на шефа на КЗЛД във краткотрайната отраслова парламентарна комисия стана ясно, че системите за отбрана на данните на Национална агенция за приходите не са били обновявани повече от 10 години .
 Собственикът на
Собственикът на " Тад груп " недоумява за какво го дефинират за кибертерорист

Тодоров се прибира от Канада идната седмица и отива при институциите да помогне и да разбере, какво се случва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР