Специализираният наказателен съд определи наказание „Пробация“ за кмета на община

...
Специализираният наказателен съд определи наказание „Пробация“ за кмета на община
Коментари Харесай

Пробация за кмета на Карлово, обвинен за безстопанственост

Специализираният углавен съд дефинира наказване „ Пробация “ за кмета на община Карлово Емил Кабаиванов, упрекнат от Специализираната прокуратура за занемареност, оповестиха от държавното обвиняване.

Той ще би трябвало да организира наложителни срещи с пробационен чиновник за период от половин година, като ще му бъдат удържани 10 на 100 от заплатата в интерес на страната в продължение на 3 месеца.
Условна присъда от 3 години получи кметът на Карлово Eмил Кабаиванов е приет за отговорен, че е присвоил пари в огромни размери
Делото се точи към този момент 5 години. Обвинението против Емил Кабаиванов е за неполагане на задоволително грижи като длъжностно лице за поверено му имущество в интервала април 2013 година до април 2014 година и зародила вследствие на това вреда за община Карлово в размер на близо 27 хиляди лв..

Пред bTV Емил Кабаиванов отхвърли коментар, само че съобщи, че се е съгласил на съглашение с прокуратурата, с цел да завърши безкрайната правосъдна сага, която му пречела през последните 5 години да извършва пълноценно отговорностите си на кмет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР