Специализираният апелативен съд отложи за втори път решението си по

...
Специализираният апелативен съд отложи за втори път решението си по
Коментари Харесай

Заради нови доказателства по корупционната афера в община Младост отново отложиха отстраняването на Иванчева

Специализираният апелативен съд отсрочи за повторно решението си по настояването на прокуратурата за премахване от служба на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова. Причината – нови доказателства по корупционната спекулация в общината, с които двете желаят да се срещнат. 

Доказателствата са 4 тома със специфични разузнаватели средства, импортирани тази заран от държавното обвиняване. 

Иванчева и Петрова се оплакаха, че прокуратурата им е отказала документално достъп до всички доказателства и признаха, че употребяват ограниченията за процесуална насила, с цел да четат какво има против тях. Съдът почете настояването им и задължи прокуратурата да даде на двете обвинени и отбраната им до края на деня всички доказателства, с които разполага, и насрочи идващото съвещание за 7 юни в 15 часа, като акцентира, че това е последното отсрочване. 

Подготвени са специфични разследващи средства, които четоха от предишния четвъртък до през днешния ден. Десислава Иванчева и Биляна Петрова влязоха в правосъдната зала с четири листа фрагменти (вж. галерията) от дешифрирани записи на диалози, част от които отразяват разговора сред лица с букви Д. и В., които пък говореха за проблемите, които им създавала Иванчева, притесняваха се, че такива като нея могат да се появят из цяла София и дори на държавно равнище. Д. и В. се чудеха още по какъв начин " Б.Б. и Ц.Ц. позволяват всичко това да се случва ". 

От звуковия файл можете да чуете резюме по тематиката на Силвия Великова.

Снимки: Силвия Великова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР