Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата предадена съда осем наркопласьори от Великотърновско


Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против осем лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати във Велико Търново и региона. Седем от обвинените са с предходни осъждания за разпространяване на опиати.

Според събраните по досъдебното произвеждане доказателства групата е била образувана през януари 2017 година и е работила до 7 декември 2017 година, когато участниците са арестувани при профилирана интервенция на ГДБОП, ТС „ БОП “-Велико Търново и Специализираната прокуратура. Тогава у множеството от тях са открити и конфискувани разнообразни типове опиати (предимно кокаин, амфетамини, марихуана, разфасовани и готови за продажба). В дома на един от тях е открита и мобилна „ лаборатория “ за произвеждане на амфетамин и метамфетамин с нужните уреди, прекурсори и материали.

Организаторът и началник на групата подбрал хора с опит в набирането на опиати на едро и пласирането им на крайни клиенти. Сред тях определил силова група, която да санкционира с побои и закани съперниците, както и купувачите, които не плащали получената дрога. Определил и съответните функционалности на всеки от членовете по обезпечаването на опиати, пласирането, превоза, приемането и разпределението на облагата от продадената
стока. 

В действен проект активността на групата ръководел един от участниците, избран от ръководителя за негова „ дясна ръка “ със отговорностите да управлява директно дилърите, да събира и да разпределя парите от продажбите.

Седем от обвинените са с наложени от съда ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “. Единственият неосъждан от групата е с „ Парична гаранция “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР