Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на кмета на Несебър

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за премахване от служба на кмета на община Несебър Николай Димитров, упрекнат като началник на проведена незаконна група за закононарушения против изборните права на жителите, оповестиха от спецпрокуратурата.
На 23 декември 2019 година Специализираният углавен съд промени мярката за неотклонение на Димитров от „ Задържане под стража “ в „ Гаранция в пари “ в размер на 50 000 лв.. Съдът дефинира, че не е налице заплаха той да се укрие, отпаднала е и заплахата да извърши ново закононарушение, доколкото са събрани забележителен размер доказателства по досъдебното произвеждане.
На 27 декември 2019 година избраната на Николай Димитров парична гаранция бе импортирана и от 2 януари 2020 година той още веднъж извършва функционалностите на кмет на община Несебър. Специализираната прокуратура изиска отстраняването му от служба до привършване на досъдебното произвеждане, защото в качеството си на кмет той е главен шеф на огромен брой компании и лица в общината и разполага с благоприятни условия да повлияе на очевидци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР