Специализираната прокуратура внесе в съда делото срещу тримата обвинени в

...
Специализираната прокуратура внесе в съда делото срещу тримата обвинени в
Коментари Харесай

Внесоха в съда делото за кокаина за 70 млн. лв., скрит в кашони с плодове

Специализираната прокуратура внесе в съда делото против тримата упрекнати в проведена незаконна група за трафик на кокаин от Колумбия, оповестиха от прокуратурата.

 Бившият митничар №1 в София остава в ареста поради 500-те кг кокаин от Колумбия Виж още

Случаят е от 31 януари 2020 година, когато в складовите бази на две сдружения в столичния кв. " Слатина " и в гр. Ихтиман бяха открити и конфискувани над 6000 кашона с ананаси и лайм - импорт от Колумбия, с пропит в картонените опаковки кокаин с 91 % непорочност на стойност към 35 млн. лева по цени за потребностите на правораздаването. На " черния " пазар цената на опиата е двойна.

 Задържаха под стража двамата обвинени за Виж още

Пред съда ще дават отговор притежателите на двете сдружения за търговия и за преправка на плодове. Третият обвинен бил помощник, той финансирал и съзнателно улеснил със препоръки и уточнения вноса на стоката в страната. Към момента обвинените са с ограничения за неотклонение " домакински арест " и " парична гаранция ".

Кокаинът дошъл в контейнери от Колумбия в пристанището в Солун, на 17 и 27 януари 2020 година контейнерите минават гръцко-българската граница. След идването на кашоните с кокаин в България е било планувано да се провежда лаборатория, в която колумбийски " химици " да извлекат опиата. Впоследствие е трябвало той да бъде превозен в Испания, откъдето да бъде популяризиран в страните от Европейския съюз.

Акцията по задържането на кокаина у нас е интернационална. На 14 април 2020 година полицията в Нидерландия задържа 1200 кг картонени кашони с пропит кокаин (отново в доставка на плодове от Колумбия). Разкрити са били и две лаборатории с над 1000 литра химикал за добиване на опиата. В Испания, Нидерландия и Колумбия са арестувани общо 16 лица. В дейностите по обезвреждане на незаконната организация взимат присъединяване повече от 300 полицейски чиновници, в това число на ГДБОП.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР