Специализиранатa прокуратура разпространи от доказателствата си по аферата „Божков“. Обвинението

...
Специализиранатa прокуратура разпространи от доказателствата си по аферата „Божков“. Обвинението
Коментари Харесай

Доказателства на показ: Прокуратурата разпространи записи по аферата „Божков“

Специализиранатa прокуратура популяризира от доказателствата си по аферата „ Божков “. Обвинението пусна аудиозаписи, свързани с следствието против хазартния предприемач Васил Божков.

В стенограмите не са посочени имената на мъжете, чиито гласове се чуват.

Снимка: btvnovinite.bg

Може да се допуска, че те наподобяват на тези на Божков и главните очевидци на обвиняването против него Цветомир Найденов и брат му Боян Найденов. В диалозите се загатва и името „ Стефан “, само че от прокуратурата не прецизираха дали става дума за Стефан Найденов – бащата на двамата братя.
Хазарт, проценти и закани: Публикуваха СРС записи по делото „ Божков “ "Васко " отхвърля да знае за изпратени към София убийци
Още преди месеци в общественото пространство Цветомир Найденов разгласи, че има сходни записи.

В публикуваните файлове се приказва за прекачване на проценти от хазартен бизнес, неуредени финансови връзки и въздействие върху Комисията за хазарта.

Снимка: btvnovinite.bg

Глас, наподобяващ на този на Божков споделя: Сега няма да подпиша. „ Ще взема по 51% от всички зали “, а различен мъжки глас дава отговор: „ Защо във всички зали ще взимаш 51%? Ще взимаш в тия, в които си участваш и онлайна “.

Снимка: btvnovinite.bg

След имитация: „ Как ще ми компенсирате всички вреди, които понесохте вие. Аз съм ги откупил, дефакто –мога да върша, каквото желая “.
Спецпрокуратурата ревизира за какво Васил Божков е имал длъжностен паспорт (ОБЗОР) Показания даде външният министър Екатерина Захариева и заместникът ѝ Георг Георгиев
Тема на записаните диалози евентуално са влошените връзки сред някогашните съдружници Божков и братя Цветомир и Боян Найденови. Чува се глас, наподобяващ на този на Божков, който води разговор с другите двама мъже.

Снимка: btvnovinite.bg

Вероятно братята Найденови. Те упрекват съперника си, назван като Васко, че ги „ мачка “ и се постанова да вървят в полицията поради него. От другата страна Васко твърди, че не желае никой да мачка и ги упреква в изменничество.
Данаил Кирилов: Поискахме екстрадицията на притежателя на „ Левски “ Георги Попов от ОАЕ Очакваме реакцията на сътрудниците, съобщи правосъдният министър
Следва следният диалог:

М.Г.3: Това, което беше най-големият проблем – другарството, че
отидохте при Киро.
М.Г.4: И по тази причина ни заплаши с ликвидиране?
М.Г.3: Не съм ви заплашил с ликвидиране.
М.Г.4: Е, не бяхме ли…
М.Г.2: Заплаши не е точната дума.
М.Г.4: Динов, не знам си кой си, не знам си кво си.
М.Г.2: Е, тука Динов, Манол Велев и Тони Наумов. Така ще свършиме и
ние.
М.Г.3: Които предават – умират, аз не съм ги умъртвил. Такава ви е ориста, бе,
приятелю.

Снимка: btvnovinite.bg

Динов, Манол Велев и Тони Наумов са хора, свързвани с
хазарта, против които са осъществени покушения. Репликата „ Аз не съм ги умъртвил “, обаче, в стенограмата на прокуратурата е записана като ‚Аз не съм бил по този начин “.

Снимка: btvnovinite.bg

В последния диалог взе участие мъж назван като Стефан. Така се споделя бащата на братя Найденови.
Синът на Васил Божков освободен от ареста против солидната гаранция от 1 млн. лева Прокуратурата изиска неговото непрекъснато задържане, защото има заплаха да извърши друго закононарушение или да се укрие
Според някогашния министър на вътрешните работи Емануил Йорданов такива записи не могат да се разгласяват, тъй като се оказва въздействие върху обществото и съда. „ Мисля, че на прокурорите би трябвало да им бъде неразрешено да гледат филми със Стивън Сегал. Знаете по какъв начин се развива там сюжета, Стивън Сегал е неповторим служител на реда, знае кой е неприятният, не му трябват доказателства, отива, тегли му един пердах и нещата са завършили – за съд място няма “, разяснява още той.

Юристът добавя, че нарушаване на закона е и когато някоя от страните в разногласието сама си прави запис.

Защитата на Божков отхвърли коментар, а от обвиняването единствено обявиха, че записите са задоволителни и ще продължат да осведомят хората по каузи с огромен публичен интерес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР