Специализираната прокуратура ръководи досъдебно производство за опетняване на националния трибагреник

...
Специализираната прокуратура ръководи досъдебно производство за опетняване на националния трибагреник
Коментари Харесай

Досъдебно производство срещу 16-годишен, опетнил националния трибагреник

Специализираната прокуратура управлява досъдебно произвеждане за очерняне на националния трикольор от 16-годишен. Спецпрокуратурата е почнала следствието на 2 април 2018 година

Извършен е оглед на местопроизшествието от прокурор от Специализираната прокуратура и следовател от Следствения отдел на СП. Установен е и причинителят – 16-годишният Хасан А., възпитаник в десети клас на учебно заведение в Провадия, оповестиха от спецпрокуратурата.

Националното знаме на Република България е било подпалено в учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ във варненското село Царевци, откъдето е десетокласникът. Инцидентът е станал на 1 април тази година. До момента е открито, че възпитаници от селото се събирали в двора на учебното заведение. Пушели марихуана и употребявали безвъзмезден интернет.

Националното знаме е било сложено на козирката над входа на учебното заведение. На 1 април в учебния двор се събрали другари. Около 22 часа 16-годишният Хасан свалил знамето. Счупил дръжката му и почнал да го размахва от козирката. След това го запалил. Обгорелият народен трикольор е открит в учебната постройка, където Хасан проникнал, откакто счупил два прозореца.

Прокурор от Специализираната прокуратура разпита малолетния причинител на закононарушението. Той ще дава отговор за очерняне знамето на Република България. Престъплението се санкционира с отнемане от независимост до 2 години или с санкция до 3000 лв.. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР