Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми пет лица за участие в

...
Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми пет лица за участие в
Коментари Харесай

СП обвини 5 лица за участие в престъпна група за трафик на хора с цел използването им за сексуална експлоатация

Специализираната прокуратура притегли като обвинени пет лица за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на дами за полова употреба (престъпление по член 321 от НК).

Те са упрекнати за това, че от февруари 2019 година до задържането им на 12.03.2022 година са набирали и склонявали към развратни дейности дами на територията на гр. София с користна цел (престъпление по член 159а, ал.2, т. 6, вр. ал 1 от НК).

Събраните до момента доказателства сочат, че жертвите на полова употреба са били охранявани от участници в групата и превозени на адреси в столицата. Сексуални услуги са били предоставяни и в три жилището в София, наети от ръководителя на групата Л.В. Месечният наем на най-големия от жилищата е бил 5000 лева

Жените били набирани непринудено, само че след това били лишени от опцията да се откажат – били заплашвани, измъчвани и принуждавани да проституират. Техни фотоси с ценови цени и мобилни телефони за връзка били от време на време оповестени в разгласи в интернет от ръководителя на групата.

Четирима от упрекнатите са осъждани за разнообразни закононарушения (в това число обир, нанасяне на телесни повреди, лъжесвидетелстване), двама от които са били оправдани. Привлеченият като началник на групата Л.В. е осъждан за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на хора. При задържането му на 12.03.2022 година у него е открито и неголямо количество марихуана.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петимата упрекнати е наложено задържане за период до 72 часа.

На 15.03.2022 година в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР