Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми четирима души за участие в

...
Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми четирима души за участие в
Коментари Харесай

Четирима отиват на съд след акцията на ГДБОП, при която задържаха собственик на Марек

Специализираната прокуратура притегли като обвинени четирима души за присъединяване в проведена незаконна група, разпространенявала цигари без бандерол, най-вече на територията на областите Благоевград и Кюстендил, оповестиха от държавнотто обвиняване.

Четиримата упрекнати са арестувани на 31 май 2022 година и 1 юни 2022 година при профилираната полицейска интервенция на структурата на ГБОП в Благоевград под управлението и надзора на Специализирана прокуратура, при която беше заловен и притежател на футболен клуб.

В хода на дейностите по следствието са осъществени 21 претърсвания на адреси и коли и персонални обиски. Иззети са 9 760 кутии с цигари, 11 мобилни апарата и СИМ карти, 16 890 евро и 64 920 лв..

Разпитани са огромен брой очевидци, като множеството разпити са извършени пред арбитър.

Според събраните досега доказателства групата е работила от началото на 2019 година Нелегалните цигари били обезпечавани от ръководителя на групата. Той ги разпределял на участниците, които ги продавали. Установява се произходът на незаконната стока.

С постановления на наблюдаващия прокурор ръководителят и един от участниците в групата са арестувани за период до 72 часа. Днес ще бъде импортирано искане в Специализирания углавен съд да бъдат оставени в ареста.

Другите двама обвинени са пуснати от ареста с ограничения " парична гаранция " и " подписка ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР