Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния

...
Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата приключи разследването срещу депутата Димитър Аврамов

Специализираната прокуратура завърши следствието за търговия с въздействие против народния представител Димитър Аврамов.

На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати прецизни обвинявания за търговия с въздействие, при продължавано закононарушение, осъществено в съучастничество. Изготвя се обвинителен акт против тях и следва внасянето му в Специализирания углавен съд, оповестиха от държавното обвиняване.

Припомняме, че Аврамов бе задържан на 17 юли 2012 година и упрекнат, че изискал на два пъти общо 100 000 лв. и 2500 дка земя от предприемач в Монтанско, с цел да упражни въздействие върху длъжностно лице от регионалната дирекция “Земеделие ” във връзка със земи, за които се отпускат дотации. През 2016 г. Софийският градски съд го оправда, само че от прокуратурата тогава оповестиха, че ще стачкуват.

Разследването на Специализираната прокуратура откри, че през юли 2012 година, в Бяла Слатина, в Плевен, в Монтана и в местността „ Тировец ”, землище на Монтана /производствена база и офис на „ Гала – М ” ООД/, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, депутатът Аврамов, в съучастничество като причинител с М.В.П.– помощник, и В. Ц. Ч. – помощник е изискал от български предприемач подарък – сумата от 220 000 лв. и полза – право на прилагане на аграрни земи, благосъстоятелност и арендувани от компания на предприемача, които не му се следват и приел от същия предприемач – сумата от 100 000 лв., който не му се следва, с цел да упражни въздействие при взимане на решение от длъжностни лица.

Дарът и облагата са били поискани, с цел да се упражни въздействие върху шефа на Областна дирекция „ Земеделие “ – Монтана – във връзка със службата – с цел да анулира заповед за служебно систематизиране на използването на масивите в землището на с. Стубел, да издаде заповед за въвод във притежание в масив 128, землището на с. Стубел, в интерес на компанията на предприемача, както и да се съобрази със подписано непринудено съглашение за използването на аграрни земи в землището на с. Стубел при издаване на заповед на съображение член 37в, алинея 4 ЗСПЗЗ за идната стопанска година /2012/2013 г./.

Дарът и облагата са били поискани, с цел да се упражни въздействие и върху началника на районното в Монтана да обезпечи защита от полицейски чиновници и достъп до масив 128, култивиран от компанията на предприемача по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012 година

В къси периоди Специализираната прокуратура ще съобщи на съд Димитър Аврамов и неговите съучастници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР