Специализираната прокуратура предаде на съд трима гранични полицаи от аерогара

...
Специализираната прокуратура предаде на съд трима гранични полицаи от аерогара
Коментари Харесай

Трима граничари от софийското летище отиват на съд заради канал за мигранти

Специализираната прокуратура съобщи на съд трима гранични служители на реда от аерогара София, двама от които началници на промяна. Това се похвалиха от държавното обвиняване, само че скриха имената на пратените на съд. В известието на прокуратурата се споделя, че граничарите дружно с двама легално пребиваващи в България жители на Бангладеш, са били арестувани в края на февруари 2017 година и упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално пропускане в страната на мигранти през Граничен контролно-пропусквателен пункт, за тръгване към Западна Европа.

Разследването открило, че каналът работи от септември 2016 година Обвинетите осигурявали прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт на аерогарата на жители от Бангладеш, Индия, Непал и Пакистан против 6000 до 10 000 евро на човек. Мигрантите дошли от Кипър, като крайната им дестинация били страни от Западна Европа.

Двамата чужденци в групата имали съществени контакти измежду кипърската емигрантската общественост. Чрез тях те набирали претенденти от островната страна и осигурявали информация за тях, в това число фотоси и копия на персонални документи, датите на полетите им. на идващите, инструктирали ги на кое гише на " Гранична полиция " “ би трябвало да се явят, с цел да не бъдат подложени на подробна инспекция и върнати назад.

От 2015 година лицата от посочените страни следва да показват на граничните управляващи предложения, противоположен билет, средства, както да посочат мотива за визитата си в България. Решението за влизане на подобен пасажер взимал персонално началникът на промяната.

Чужденците в групата първо разискали схемата за лесна облага с контрольор от Граничен контролно-пропусквателен пункт на летището. Той пък уговорил в нея да се включат и двама началници на смени. Така групата почнала да работи през септември 2016 година След като преминели през Граничен контролно-пропусквателен пункт, идващите от Кипър били посрещани от двамата бангладешци и настанявани в хотел, в квартири или в жилището на единия от тях. После, против в допълнение възнаграждение, им било оказвано подпомагане за противозаконното им прекосяване в Сърбия на път за Германия, Холандия и други западноевропейски страни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР