Специализираната прокуратура предаде на съд народния представител Димитър Аврамов за

...
Специализираната прокуратура предаде на съд народния представител Димитър Аврамов за
Коментари Харесай

Бивш депутат от ГЕРБ и настоящ на ДПС е обвинен в търговия с влияние

Специализираната прокуратура съобщи на съд народния представител Димитър Аврамов за търговия с въздействие.
Той и двама негови помагачи ( с букви М. П. и В. Ч.) са упрекнати, че от 6 до 17 юли 2012 година в Бяла Слатина, Плевен, Монтана са поискали 220 000 лв. от предприемач и право на прилагане на аграрни земи, благосъстоятелност и арендувани от компания на предприемача.
Прокуратурата твърди, че депутатът взел 100 000 лв., с цел да упражни въздействие на шефа на Областна дирекция " Земеделие " в Монтана да анулира своя заповед. Парите били желани още, с цел да се упражни въздействие и върху началника на полицията Монтана, с цел да обезпечи защита за достъп до масив в землището на с. Стубел.
Деянията са осъществени в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността " Тировец " в землището на Монтана (в индустриална база на " Гала - М " ООД). Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Димитър Аврамов е определен за народен представител с листата на Движение за права и свободи в изборен регион Монтана. Той е и член на комисиите за битка със сивата стопанска система и контрабандата и по европейските въпроси и еврофондовете.
Той бе народен представител и от листата на ГЕРБ в първия мандат на кабинета " Борисов ".
На 17 юли 2012 година Аврамов бе задържан за търговия с въздействие. През 2016 година той бе оневинен от Софийския градски съд, само че от прокуратурата оповестиха, че ще стачкуват.
Припомняме още, че братът на депутата Борис Аврамов, е апетитен за водач на незаконна група, която е упрекната за палеж на автомобила на убития данъчен Иво Стаменов. Поръчката обаче не била изпълнена, а за нея проверяващите органи разбрали по показанията на хората, на която била предоставена.
Събрани са обаче доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над убития на 19 декември 2017 година в София шеф на звено „ Фискален контрол” в Национална агенция за приходите Иво Стаменов.
Убийството на Стаменов не е разкрито. Той бе убит измежду бял ден в центъра на София и по-късно умря от раните си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР