Специализираната прокуратура повдигна обвинения в тероризъм и контрабанда на оръжия

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения в тероризъм и контрабанда на оръжия
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата обвини в тероризъм швейцарски гражданин, тръгнал за Сирия

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания в тероризъм и контрабанда на оръжия през държавната граница против швейцарски жител, арестуван на „ Капитан Андреево “.

На 11 септември вечерта той направил опит да премине в Турция, с желание да продължи пътуването си до Сирия, се показва в известие, поместено през днешния ден в уеб страницата на прокуратурата.

В управлявания от него джип с швейцарска регистрация са открити три пушки (две автоматизирани карабини и една гладкоцевна ловна пушка), револвер „ Зиг Зауер “, към 400 броя патрони за тях, както и голям брой хладни оръжия (24 ножа и др.).

В персоналните движимости на швейцарския жител е открита и карта с отбелязвания на маршрута му, с последна цел гр. Идлиб, Сирия. Според първичните му пояснения, арестуваният желал да окаже помощ на цивилни жители в Сирия.

Мъжът и автомобилът са били оповестени за търсене от швейцарските управляващи в Шенгенската осведомителна система, с информацията, че лицето е въоръжено.

Предоставена е и информация, че неговият татко алармирал полицията, че синът му е липсващ дружно с автомобила, като от жилището им липсват огнестрелни оръжия и муниции.

Обвиненията против швейцарския жител са повдигнати ден след задържането му на границата при интервенция на Групово дело „ Гранична полиция “, ДАНС и Специализираната прокуратура.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа. Утре (14 септември) в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за задържане под стража, се показва в известието на прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР