Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

7 обвинени за продажба на алкохол менте и незаконни цигари

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седем участници в проведена незаконна група, занимаваща се с нелегално произвеждане и разпространяване на спиртни питиета, както и с търговия на цигари без бандерол.

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Участниците са арестувани на 12 януари 2018 година в Радомир и София при интервенция на ТС БОП-Перник, ГДБОП, ОДМВР-Перник и Специализираната прокуратура.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е произвеждала ракия, мастика, уиски и водка от алкохол, вода, ароматизатори и оцветители.

Въпросните „ питиета “ били пласирани в 5-литрови бутилки от минерална вода в дребни магазини от комерсиалната мрежа, както и в заведения, в това число в курорта Боровец и по Черноморието. Цената била 4-5 лв. литъра, според от типа на алкохола.

При интервенцията по задържането на участниците в групата са открити и конфискувани близо 1000 литра подправен алкохол. От дома на ръководителя на групата Костадин К. са конфискувани и цигари без бандерол, за които има данни, че са били предопределени за черния пазар.

Назначени са експертизи, които би трябвало да открият наличието на конфискуваните подправени спиртни питиета и дали са рискови за здравето.

На 14 януари 2018 година по искане на прокуратурата Специализираният углавен съд наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на ръководителя и на един от участниците в групата. На останалите наблюдаващият досъдебното произвеждане прокурор дефинира парични гаранции от 5000 до 10 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР