Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по скандала "Ало,

...
Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по скандала "Ало,
Коментари Харесай

Йончева с нови доказателства по Ало, Банов съм: Сега прокуратурата няма да може да се измъкне от разследване

Специализираната прокуратура отхвърли да образува досъдебно произвеждане по абсурда "Ало, Банов съм ". От профилираната прокуратура оповестиха, че копието на записа не е задоволително доказателство. За това ние предоставяме на профилираната прокуратура истинския запис изработен от чиновник на министерството на културата.

Това сподели на конференция лидерът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите Елена Йончева, която показа нови обстоятелства и доказателства по случая "Ало, Банов съм ". "Проверила съм персонално този запис. Той е изработен на 21.03.2016 година. Смятам, че този път профилираната прокуратура няма да може да се измъкне от следствие по случая "Ало, Банов съм ". Предоставяме и документи от Министерство на регионалното развитие, които изрично потвърждават, че това, което е претендирал господин Банов, се е случило и на една компания са опростени 700 000 евро. С наличните документи можем да потвърдим, че това, което е споделил господин Банов се е случило, а самият запис е автентичен. Прокуратурата се интересува до този миг от това кой е направил този запис, а не дали е осъществено закононарушение. С европейска инструкция се подсигурява отбрана на самоличността на хората, които разкриват корупционни практики в Европейски Съюз. Има и етичен кодекс на публицистите, съгласно който ние имаме право да не споделяме имената на нашите източници. Тук не би трябвало да се търсят имената на хората, които са създали този запис, а дали е осъществено закононарушение. В Европа има задоволително такива образци, а тук прокуратурата се пробва да покрие този случай. Надявам се да не им позволим това да се случи ", разгласи Йончева.

"Според нас документите, които ще ви предоставим, са изцяло задоволителни, с цел да се потвърди, че това, което Боил Банов е споделил в записа, в действителност се е случило ", сподели от своя страна депутатът от Българска социалистическа партия Пенчо Минков. "Тези документи дават задоволително данни за това, че господин Банов е направил нарушаване. Имаме извънредно доста доводи в тези документи, с които потвърждаваме неуредиците. Този разбор ще го предоставим и на прокуратурата, като внесем нашата тъжба ", добави той.

"Служителят направил записа се опасява да даде показания. В България няма основани условия за отбрана на хора, които свидетелстват за корупционни практики. Аз няма да издам моя източник. На ход е профилираната прокуратура, която би трябвало да реши ще проверява ли "Ало, Банов съм " или ще прикрие тези, които са на власт ", безапелационна беше Елена Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР