Специализираната прокуратура образува досъдебно производство във връзка със сигнал за

...
Специализираната прокуратура образува досъдебно производство във връзка със сигнал за
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата погна златните паспорти

Специализираната прокуратура образува досъдебно произвеждане във връзка със сигнал за по отношение на придобиване на българско поданство по натурализация посредством вложения, така наречен " златни паспорти ". Това изясни през днешния ден представителят на спецобвинителите Христо Кръстев, като призна, че сигналът идва от Хамид Хамид - Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи анонсира акцията на 4 февруари в коридорите на Народното събрание, а през днешния ден към този момент досъдебното произвеждане е реалност.

Държавното обвиняване счита, че в интервала 2015-2021 година е съществувала проведена незаконна група с користна цел, като вероятно в нея са взели участие и чиновници на Българската организация за вложения.

Кръстев отхвърли да отговори поименно - ще бъде ли упрекнат шефът на организацията Стамен Янев, както и не отговори на въпрос: дали, както написа в съответните медии - Янев е непосредствен на премиера Кирил Петков и ще бъде ли привикван последният наразпит.

Подробностите оповестиха от държавното обвиняване на брифинг.



Кръстев сподели и че обвиняването към този момент е единствено за ОПГ, основана с користна цел - без да посочи по кои членове са били същинските закононарушения (прокуратурата има това право - да упрекна единствено за присъединяване в тайфа, без да показва за какви действия е " бандата ", б.р.).

По-рано през днешния ден бе обявено, че прокурори са влезнали в Българската организация по вложения, чийто изпълнителен шеф е Стамен Янев, в дирекция " Българско поданство " в Министерство на правораздаването, ръководена от възобновената от съда Катя Матева (която си е взела дълъг болничен), в дирекция " Миграция " в Министерство на вътрешните работи и в Министерството на стопанската система. Вероятно оттова се изземват документи.

Според сигнала на Движение за права и свободи:

"... Над 120 лица, главно китайци, част от които от специфичните разследващи служби на Китай, и руснаци, са получили пребивавания, като са употребявали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми през една банка от един на различен и единствено на фотокопия от тези извлечения са получавали пребивания от 2015 до 2021 година "

Върховната административна прокуратура разгласи през вчерашния ден, че прави инспекция по сдъщия сигнал за " златните " паспорти.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР