Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици,

...
Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици,
Коментари Харесай

Разкриха домашна наркооранжерия край Пазарджик

Специализираната полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с опиати, е извършена през вчерашния ден, 8 февруари, на територията на Ракитово.

Арестувани са трима локални поданици, съпричастни към развъждането и притежанието на марихуана.

Действията са осъществени от  служители на бранш ”Противодействие на престъпната престъпност ” при ОДМВР-Пазарджик под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В рамките на акцията е подхванато претършуване в къщата на единия от арестуваните - 52-годишен мъж, където криминалистите разкрили добре оборудвана домашна наркооранжерия, построен в няколко пространства, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.



Снабдени с нужното електрозахранване и построени системи за надзор на осветлението, температура и мокрота, в тях се полагали грижи за общо 51 растения, засети в саксии и достигнали височина до 60 см.



Иззети са общо 8.845 кг зелена листна маса. При последвали процесуално-следствени дейности в жилищата на другите двама мъже – на 25 и 36 години, униформените разкрили близо 205 грама зелена листна маса от глави и съцветия, която реагирала позитивно на марихуана.

Тримата поданици на родопското градче са арестувани за период от 24 часа в ареста на РУ-Велинград.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР