Специализирана прокуратура привлече като обвиняеми петима души, сред които служител

...
Специализирана прокуратура привлече като обвиняеми петима души, сред които служител
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на петима каналджии сред които един полицай

Специализирана прокуратура притегли като обвинени петима души, измежду които чиновник на Групово дело " Гранична полиция “, за присъединяване в незаконна група за подкрепяне на мигранти за имотна полза.

Те са упрекнати за това, че от началото на 2021 година помагали на настанени в разнообразни жилища в София незаконни мигранти да изоставен страната, като ги транспортирали с коли до сръбската граница.

Чужденците били транспортирани на два стадия - в началото до с. Долна Секирна, оттова с различен автомобил през гориста околност до границата, откъдето да продължат пътя си към Западна Европа.

Транспортът бил осъществяван по здрач или към 5 ч. сутринта. Във всеки от случаите бил употребен така наречен пилотен автомобил, който предупреждавал за съществуване на полицейски патрули по пътя. Обвинените комуникирали между тях с предплатени карти и посредством разнообразни интернет приложения.

Ръководителят на групата държал в йерархична взаимозависимост всеки от участниците, самичък взел участие в логистиката, събирал парите от незаконната активност и ги разпределял сред членовете на незаконното съдружие.

В хода на дейностите по следствието са претърсени 14 адреса, открити и конфискувани са мобилни телефони, сим карти, радиостанции, нелегално оръжие и муниции, опиати и акцизни артикули.

При персонален обиск у полицейския чиновник са открити и конфискувани 1600 лева, за които се допуска, че са от незаконна активност. Останалите обвинени са безработни, другояче показали висок стандарт на живот.

Петимата са арестувани за 72 часа. Предстои да бъдат импортирани претенции за непрекъснатото им задържане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР