Специализирана прокуратура образува досъдебно производство за организирана престъпна група -

...
Специализирана прокуратура образува досъдебно производство за организирана престъпна група -
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата погна ОПГ за златните паспорти, участват и държавни служители


Специализирана прокуратура образува досъдебно произвеждане за проведена незаконна група - закононарушение по член 321, алинея 3, т. 2 по отношение на алинея 2 от Наказателен кодекс, за това, че от 2015 година до 2021 година на територията на Република България е съществувала проведена незаконна група, основана с користна цел, в която вероятно имат присъединяване длъжностни лица от Българската организация за вложения.

Сформиран е екип от двама прокурори и петима следователи при Следствен отдел на Специализираната прокуратура, защото делото се отличава с фактическа и правна трудност. Случаят касае ползите на Република България по отношение на участие в Шенгенското пространство и унищожаване на визите за български жители за Съединените американски щати.

В хода на следствието, на съображение член 159 от Наказателно-процесуален кодекс, Специализирана прокуратура изиска информация и документи от Българската организация за вложения, Министерство на стопанската система, Министерство на правораздаването, Дирекция „ Миграция “ при Министерство на вътрешните работи. Същевременно е предоставено на Държавна организация „ Национална сигурност “извършването на инспекция за всеки обособен случай на придобиване на българско поданство по натурализация посредством вложения, както и осъществяване на цялостна сложна инспекция на произхода на паричните средства, послужили за вложения.

Доколкото казусът визира ползите на всеки един български жител, Специализирана прокуратура ще осведоми от време на време обществото за резултата от следствието.

Прокуратура на Република България ще уведоми за следствието Европейската комисия и Европейския парламент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР