Специализирана полицейска операция се провежда в цялата страна. Основната ѝ

...
Специализирана полицейска операция се провежда в цялата страна. Основната ѝ
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата удариха автоджамбазите, претърсват сервизи и автокъщи в 5 града

Специализирана полицейска интервенция се организира в цялата страна. Основната ѝ цел - автокрадци и предварителна защита на престъпния контингент. Акцията е част и от предварителната защита за идните избори.

Полицаите от сутринта интензивно работят в Перник, където се чакат основни арести, научи " По света и у нас ". Действията са взаимно с прокуратурата. Проверяват се адреси, гаражи, халета и автоморги.

При интервенцията се вършат и инспекции по линия на незаконната миграция.

Прокуратурата, следователи от Национална следствена работа и Министерство на вътрешните работи с огромен удар против автокрадците в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница, научи " По света и у нас ".

Рано сутринта от домовете им са изведени към 30 лица, които са съдени и арестувани за автокражби. Акцията " Автоджамбази " е по предписание на основния прокурор.

Извършват се претърсвания на голям брой адреси в петте обитаеми места, като обект на интерес са устройства, употребени от автомафията за отключване и запалване на колите. Един от проверяваните адреси е в столичния квартал " Симеоново ".

Екипи от прокурор, следователи и полиция са влезнали и в няколко сервиза в Пернишко, за които се допуска, че са употребени за разфасоване на крадени в столицата коли.

Жандармерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

По неофициална информация дейностите във Варна са свързани с разбиването на канал за експорт на крадени коли от страната, които са пласирани в Близкия изток и Русия.

Вижте още в директното включване на Софи Цветкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР