Специализирана полицейска операция проведоха служители на сектор „Криминална полиция” при

...
Специализирана полицейска операция проведоха служители на сектор „Криминална полиция” при
Коментари Харесай

Разбиха домашна лаборатория за метамфетамини

Специализирана полицейска интервенция организираха чиновници на бранш „ Криминална полиция” при районно управление (на МВР) и бранш „ Противодействие на престъпната престъпност” при ОД на МВР-Силистра под управлението на Главна дирекция „ Национална полиция”.

Разследван е сигнал за доставена в Стара Загора пратка с метамфетамин на 43-годишен престъпно проявен, който е арестуван. Полицейските чиновници претърсили домовете на двама мъже – на 31 година и на 28 година, в село Айдемир. В жилището на първия били открити домашна лаборатория и химични субстанции (прекурсори), нужни за производството на метамфетамин (пико).

На адреса били открити още газови котлони, бутилки с газ, маска за лице с филтри, електронни везни, фолио, полиетиленови самозалепващи се пликчета, филтри, колби, фунии с разнообразни размери и други. Иззети са 14.7 г метамфетамин, 30.9 г канабис и 12 пакетчета фолио, съдържащи прахообразно вещество. Криминалистите направили претършуване и в дома на 28-годишния айдемирец, където намерили 3,4 г метамфетамин, прекурсори, стъклени съдове и нагреватели. При осъществения персонален обиск у мъжа били открити 0.9 г канабис и 0.4 г амфетамин. Разследващите считат, че двамата мъже в съучастничество са произвеждали и разпространявали наркотични субстанции на територията на страната.

Те са известни с сходни прояви, като 31-годишният е в изпитателния период на условно предварително освобождение от пандиза по ефикасна присъда за същото закононарушение. Двамата са арестувани с непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража”, а работата по случая продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР