Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания - София

...
Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания - София
Коментари Харесай

12 бактерицидни лампи за дезинфекция на въздуха има вече в Специализираната болница по хематология

Специализирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести - София закупи 12 бактерицидни лампи за стерилизация на въздуха с подаяние от фонд "Обединени против COVID-19 ". Това оповестиха от Българския лекарски съюз (БЛС).

"При нас постъпват пациенти със мощно занижен имунитет заради естеството на болесттите и последващото им лекуване с химиотерапия...Изключително сме признателни за поддръжката, която е от значително значение, освен за пациентите ни, само че и за медицинския екип! ", разяснява шефът на лечебното заведение доцент Бранимир Спасов.

НСБАЛХЗ е високо-специализирано лечебно заведение от национално значение, което е водещо в страната в региона на профилактиката, диагностиката и комплексното лекуване на хематологичните болести.

Губят или печелят лечебните заведения от лекуването на пациенти с COVID-19?

НСБАЛХЗ заяви през вчерашния ден, че възобновява приема на пациенти от на следващия ден 22 юни т.г. Дейноста на лечебното заведение беше прекратена в петък – 19 юни 2020 година след позитивен PCR тест за COVID-19 на здравна сестра от Клиниката по хематология.

До момента всички направени PCR проби на медицинския екип и пациентите са негативни.

Съгласно инструкциите, получени от Столичната Регионална здравна ревизия е осъществена обстойна и цялостна стерилизация на болничното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР