Специалистите по сигурност и рискове имат основна роля в процеса

...
Специалистите по сигурност и рискове имат основна роля в процеса
Коментари Харесай

Сигурността: балансиране между риск, доверие и възможности

Специалистите по сигурност и опасности имат съществена роля в процеса на промяна на организациите

По време на пандемията COVID-19 сигурността внезапно стана фактор от значително значение
(снимка: CC0 Public Domain)

Отговорниците по сигурността би трябвало да се съсредоточат върху балансиране на риска, доверието и опциите, с цел да оказват помощ за поддържане на способността на техните организации да действат като приближен участник в цифровата стопанска система, съгласно отчет на Gartner.

„ През първата половина на 2020 година стремежът към установяване на риска стана още по-голямо предизвикателство за водачите в региона на сигурността ”, споделя Джефри Уетман, вицепрезидент в Gartner. По думите му, намирането на точното равнище на баланс сред рисковете и опциите е от решаващо значение за работата със заинтригуваните страни в бизнеса.

В пандемията COVID-19 сигурността внезапно стана фактор от значително значение. „ По време на първичната фаза на реакция екипите по сигурността и риск идентифицираха нови и увеличени опасности, разпределиха запаси и мигрираха вложения, с цел да отговорят на бизнес-инициативите ”, споделя Уетман. „ Сега, когато организациите направиха първичните си софтуерни вложения, основните чиновници по сигурността и риск-мениджърите имат опция да укрепят своите организации, до момента в който минават през етапите на възобновяване на активността и възобновяване ”.

За екипите по сигурността етапа на възобновяване е опция за разкриване и намаляване на новите опасности. Според Уетман, пандемията е засилила сериозната потребност от стратегии за сигурност, които са задоволително гъвкави, с цел да реагират и на дребни, и на огромни външни въздействия и шокове. Сега, когато предприятията лавират през етапите на възобновяване на активността си и възобновяване на работата си, те би трябвало да препроектират своите стратегии, с цел да реализиран мечтаната еластичност.

Неотдавнашно изследване на Gartner откри, че 90% от CISO имат вяра, че цифровият бизнес ще сътвори нови типове и нови равнища на риск. 70% от интервюираните обаче споделят, че вложенията в ръководството на риска не са в крайник с тези нови по-високи равнища на риск. Констатациите значат голяма опция за водачите по сигурността и риска.

„ Бизнес-мениджърите не престават да се концентрират върху сигурността като стратегическа самодейност. Организациите изследват по какъв начин технологията може да им помогне да трансформират своите оперативни модели ”, споделя Уетман. Това значи, че експертите по сигурността и рисковете играят съществена роля в подпомагането на организациите в процеса на промяна, като в същото време заобикалят ненужния риск.
още по тематиката
„ Лидерите по сигурността и ръководството на риска имат неповторимата дарба да дадат на бизнес-лидерите взор над нещата и надлежно принадлежности, които да им оказват помощ да балансират риска с евентуалната опция за цифрова промяна ”, разяснява анализаторът.

Ускореното осъществяване на цифрова промяна значи, че взаимоотношението с клиенти и жители ще подчертае евентуалната нужда от основаване на специфични цифрови екипи по доверието и сигурност в предприятията. „ Тези екипи следва да са натоварени с оценка и ръководство на рисковете, произлизащи от непрестанно възходящия брой допирни точки, и нуждата да се обърне внимание на стратегическия взор върху риска и намаляването на вредата ”, споделя още Уетман.

Според Gartner, намирането на верния баланс сред потребността на бизнеса да се възползва от всички нови благоприятни условия за придобиване на конкурентно преимущество и нуждата от създаване на подобаващи политики за сигурност, които да смекчат бизнес рисковете, би трябвало да бъде съществена област на фокус за водачите на сигурността и риска до 2021 година

„ След като хаосът от възобновяване стартира да се успокоява, предприятията ще изпитат същинското ново обикновено положение. На тази фаза бъдещето стартира да става по-планируемо ”, споделя Уитман. „ Тази фаза на възобновяване предлага на водачите в региона на сигурността и риска чудесна опция да поддържат задачите на бизнеса си, като в същото време са по-активни в идентифицирането и ръководството на риска и обезпечаването на резистентност за придвижване напред ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР