Специалисти съветватНе носете синтетично бельо и не яжте многоНе всички

...
Специалисти съветватНе носете синтетично бельо и не яжте многоНе всички
Коментари Харесай

Как да преживеем жегата

Специалисти поучават

Не носете синтетично долни дрехи и не яжте доста

Не всички хора понасят елементарно жегата. Лекари от разнообразни специалности поучават какво да вършим и какво не, с цел да запазим здравето си.

Гинеколози предлагат в горещите дни да не се носи синтетично долни дрехи. То основава “парников ефект” и оказва помощ за размножаване на болестотворни бактерии и гъбички. При продължителен аднексит (възпаление на лигавицата на маточните тръби, което обгръща и яйчниците) не стойте с влажен бански. Бъдете изключително деликатни със стоенето на слънце, в случай че страдате от миома или ендометриоза.

Специалисти по спортна медицина поучават да избягвате тежките физически извършения навън в жегите. Те усилват топлообмена и могат да доведат до обезводняване. Правете повече дихателни извършения, йога, пилатес или лека аеробика.

Диетата е изключително значима. Яжте по-малко месо и скотски мазнини, повече растителна и млечна храна. На закуска и в средата на деня не е нужно да се тъпчете. По-добре преместете главния банкет на храна сред 17 и 18 ч. Не забравяйте обаче да пиете доста течности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР