Специалисти от университета на Мичиган, САЩ, са установили, че сексът

...
Специалисти от университета на Мичиган, САЩ, са установили, че сексът
Коментари Харесай

Сексуалната активност поддържа жените млади

Специалисти от университета на Мичиган, Съединени американски щати, са открили, че сексът оказва позитивно въздействие върху външността на дамите и им оказва помощ да запазят младостта си, написа сп. "Journal of Sexual Medicine ".
Според откривателите постоянният оргазъм покачва равнищата на естрогена - хормон, тягостен процеса на стареене. Запазва се и концентрацията на колаген, който е значим за поддържането на младежката кожа.
Освен това по време на секс се форсира сърцетуптенето, вследствие на което се покачва притокът на кръв. Така органите и кожата получават повече О2. Благодарение на усъвършенстваното кръвообращение след сексуален акт кожата постоянно наподобява свежа.
Независимо изследване, извършено в продължение на 10 години и обхванало над 3500 души, открива, че половата интензивност въздейства на външния тип. За задачите му група доброволци са оценявали друга група хора, пробвайки се да познаят възрастта им. Оказало се, че мъжете и дамите, чиято възраст е подценена със 7-12 години, водят по-активен полов живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР