Специалисти от НАСА разглеждат възможността да бъде използван космически кораб

...
Специалисти от НАСА разглеждат възможността да бъде използван космически кораб
Коментари Харесай

НАСА може да върне с кораб Дракон членове на екипажа на МКС след теча от капсулата Союз МС-22

Специалисти от НАСА преглеждат опцията да бъде употребен галактически транспортен съд " Дракон " на частната компания " Спейс Екс ", с цел да бъдат върнати на Земята някои от членовете на екипажа на Международната галактическа станция (МКС) след случая, обвързван с приключването на охладителна течност от скачената с орбиталното оборудване капсула " Союз МС-22 ", съобщи Ройтерс, базирайки се на говорителката на американската галактическа организация Сандра Джоунс. Информацията е на Българска телеграфна агенция.

НАСА и съветската галактическа организация Роскосмос проверяват повода за пробития водопровод за охлаждаща течност на външния нагревател на съветския галактически транспортен съд " Союз МС-22 ", който трябваше да върне екипажа си от двама космонавти и един американски астронавт на Земята при започване на идната година.

" Поинтересувахме се какви благоприятни условия има " Спейс Екс " за връщане на някои от членовете на екипажа с галактическия транспортен съд " Дракон ", в случай че се наложи, само че сега този въпрос не е във фокуса на нашето внимание ", се показва в направеното изказване.

От НАСА не разясняват дали става дума за увеличение на броя на местата в кораба на " Спейс Екс ", свързан с МКС, или за изстрелването на спомагателен " Дракон " без екипаж към орбиталната станция. Освен това не се показва кои членове на екипажа на кораба на " Спейс Екс " ще бъдат върнати.

Руските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин дойдоха на МКС през септември с към този момент развалената капсула " Союз МС-22 " дружно с американския астронавт Франк Рубио.

Четирима други членове на екипажа на МКС - астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада, на Японската организация за проучване на галактическото пространство (ДЖАКСА) Коичи Ваката и Анна Кикина от Роскомос, дойдоха през октомври на орбиталната станция с кораба " Дракон " на " Спейс Екс ", който също е свързан с орбиталното оборудване.

На 15 декември, по време на подготовката за излизане на двама съветски космонавти - Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин, в открития космос, беше записано намаляване на налягането във външната система за топлинен надзор на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 ". Огледът на кораба от орбиталната станцията удостовери приключване на охладителна течност, заради което галактическата разходка беше анулирана.

Ден по-късно бяха осъществени редица проби на системите на " Союз МС-22 ", които демонстрираха, че по него няма други неизправности.

На 18 декември беше изследвана външната повърхнина на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 ". Анализът на данните разреши да бъде намерено вероятното място на повредата в отсека му за съоръжение и принадлежности. По предварителни данни тя може да е породена от микрометеорит или галактически парчета, попаднали във външния охладителен нагревател, ситуиран в този отсек на " Союз МС-22 ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР