Специалисти от Института по биоорганична химия "Шемякин и Овчинников" към

...
Специалисти от Института по биоорганична химия "Шемякин и Овчинников" към
Коментари Харесай

Създават молекула, която да открива и унищожава ракови клетки

Специалисти от Института по биоорганична химия "Шемякин и Овчинников " към Руската академия на науките работят над основаване на молекула, която ще може да унищожава тумори, откривайки ги въз основа на необикновен липид на повърхността им, съобщи ТАСС.

"На повърхността на невроектодермални тумори участва липидна молекула, която може да послужи като маркер за таргетна терапия - съобщи ръководителят на проучването, старши научният помощник от лабораторията по молекулярна имунология в института и претендент на биологичните науки Роман Холоденко. Разработваният от екипа ни имуноконюгат ще може изборно да открива ракови кафези и да ги унищожава, възпрепятствайки разпространяването на тумори. "

Специалисти от института създават имуноконюгат - молекула, основана на основата на фрагменти от антитяло и инхибитора тубулин. Антитялото наблюдава раковата клетка и обезпечава проникването на имуноконюгата във вътрешността й. Там лекарството се освобождава и влияе върху раковата клетка. В резултат тя престава да се дели и умира. СподелиПриятел
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР