Специален софтуер ще предупреждава руските федерални и регионални власти за

...
Специален софтуер ще предупреждава руските федерални и регионални власти за
Коментари Харесай

Медия: Изкуствен интелект ще предсказва масови безредици в Русия

Специален програмен продукт ще предизвестява съветските федерални и районни управляващи за идни всеобщи безредици и ще им спомага в предотвратяването на ескалация на напрежението. Експертите обаче са на разнообразни отзиви за вероятностите на плана, написа в. "Комерсант ", представен от Българска телеграфна агенция.

"Държавната корпорация "Ростех " ще създаде до 2022 година стратегии за планиран разбор на манифестации и вълнения в границите на плана "Безопасен град ", по който работи Министерството на изключителните обстановки. Системата ще се употребява от изпълнителните управляващи в Русия ", описа източник на изданието.

Софтуерът ще предвижда всеобщи вълнения и развиването им в краткосрочна вероятност въз основа на машинно образование. Методиката е изпратена за координиране в заинтригуваните ведомства, удостовери министерството. Документацията съдържа избрания за "митинг ", "политически спор ", "протестен капацитет ", "религиозен спор ", "антиполицейски прояви " и други Дават се образци от най-новата история на Русия.

С цел предварителна защита на неразрешени митинги изкуствен интелект ще пресмята вероятности посредством непрестанен "многофакторен мултивариантен разбор " на изявления в медиите и обществените мрежи, на данни от системите за видеонаблюдение и мониторинг на публичния превоз.

Ако към този момент са почнали безредици, за отбягване на ескалация ще се проучва броят на участниците в събирането, държанието на подстрекателите, посоката, в която се движи тълпата, броят на потърпевшите, броят на служителите на реда и чиновниците на Росгвардия (военизирано поделение към федералното вътрешно министерство), изпратени на място, и т. н.

"В обособените райони на Русия работят към този момент други цифрови платформи, събиращи данни за търсенията на жителите в формалните уеб сайтове и в обществените мрежи - в това число за "да се наблюдава недоволството на жителите ", показва всекидневникът. Тази система се внедрява от неправителствената организация "Диалог " отпред с Алексей Гореславски, някогашен чиновник от президентската администрация.

"Използваните през днешния ден в света цифрови платформи към този момент са формирали цялостен набор от нужни решения за разбор на текстове, на прочувственото положение и закономерностите в държанието на групи от популацията, обединени от обща концепция. Формирани са към този момент и "умения дейно да се ползват тези решения за пробутване на търговски ползи ", разяснява Валентин Макаров, президент на браншовата асоциация "Руссофт ". Той предлага насоки за реализиране на новия съветски план, по-специално да се включат функционалности за търсене на "генератори, възбуждащи публичното мнение ".

"Предстои доста работа по образованието на изкуствения разсъдък, който ще дава рекомендации за дейности на правоохранителните органи ", предизвестява обаче Сергей Матусевич, шеф по развиването на мрежови технологии в компанията Артезио. Според специалиста в света още няма сходни подготвени технологии, които биха могли елементарно да се употребяват и в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР