Спецапеалативният съд остави за постоянно в ареста кмета на ж.к.

...
Спецапеалативният съд остави за постоянно в ареста кмета на ж.к.
Коментари Харесай

Иванчева, Петрова и Дюлгеров остават в ареста

Спецапеалативният съд остави за непрекъснато в ареста кмета на ж.к. " Младост " Десислава Иванчева , заместничката й Биляна Петрова и някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров.

Решението е дефинитивно и беше взето след съвещание, траяло няколко часа.

Съдиите Даниела Росенова, Веселина Вълева и Магдалена Лазарова одобриха, че има доказателства, че тримата са поискали рушвет в размер на 500 000 евро и взели 70 000 евро като първа вноска на 17 април.
Тези заключения съдът направи от събраните по делото доказателства - разпити на очевидци, записи от СРС-та и експертизи.

 Цацаров: Иванчева трябваше да участва на дейностите по следствието
Цацаров: Иванчева трябваше да участва на дейностите по следствието

Няма арест, който да не е позорен

Съдът обърна внимание, че Иванчева редовно е бавила преписки освен на Ваклин, само че и на други вложители .

Според обвиняването мъж на име Георги Шопов е връзката с Дюлгеров, който съгласно обвиняването се явява като медиатор сред Ваклин и Иванчева за подкупа.

Съдиите отхвърлиха и възражението на отбраната, че Иванчева е била нелегално арестувана на 17 април от 10,30 до 13 часа.

 Марковски: Дюлгеров не споделя дали Иванчева е взела парите
Марковски: Дюлгеров не споделя дали Иванчева е взела парите

Понякога в мъглата се бият чудовища, обобщава юристът на Десислава Иванчева

Пред публицисти юрист Мариана Тодорова, бранител на някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров, съобщи, че по делото има приложени две експертизи , които са очевидни. В тези две експертизи има срещи на моя подзащитен с господин Александър Ваклин .

Адвокатът на Дюлгеров разгласи, че парите са конфискувани с протокола за изземване на автомобила, само че п арите са предадени за маркиране и разказване доста преди да е поискана сумата .

Днес Иванчева и Петрова се явиха в съда с бележки в ръце , защото прокурорът по делото има забранил да приказват пред медиите. Въпреки това те приказваха и обясниха част от написаното.

На една от бележките Иванчева беше написала " Лъжа е, че съм желала Румен Русев за кмет ", а Иванчева съобщи, че не е избирала Румен Русев да я замества в отпуска, който е подала.

Иванчева изясни и че с Александър Ваклин се е срещала два пъти в общината . Той желал да направи детска площадка . Иванчева изясни, че тя постоянно е била позитивно настроена към детски площадки, само че не помни нито индивида, нито случая тъкмо. Условия не са били поставяни.
Тази кореспонденция не е била с нищо по-различно от останалите , аз даже не я помня тъкмо защо е била, изясни и зам.-кметът Биляна Петрова.

 Акцията с Иванчева е както законът задължава
Акцията с Иванчева е както законът задължава

До тук каквото било - било, към този момент ще се работи единствено по този метод, разяснява шефът на новата комисия Пламен Георгиев

Припомняме, на 17 април кметът на столичния регион " Младост " бе показно задържана в центъра на София . Тя престоя часове наред на улицата, заобиколена от служители на реда, чиновници на прокуратурата и на антикорупционната организация. Арестът стана ден преди оповестената конференция за заплахата от застрояване на зелените площи в региона и седмици откакто Иванчева бе сезирала прокуратурата за подозрения за имитация на документи от страна на вложител. На 20 април Спецсъдът остави за непрекъснато в ареста Десислава Иванчева.

 Арестуваха кмета на столичния регион Обновена
Арестуваха кмета на столичния регион " Младост "

Над четири часа Десислава Иванчева заставам с белезници на ръцете в центъра на София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР