Спестяването на пари е важно за тези, които искат да

...
Спестяването на пари е важно за тези, които искат да
Коментари Харесай

Защо трябва да вложите $5000 в 5-годишен компактдиск точно сега

Спестяването на пари е значимо за тези, които желаят да обезпечат бъдещето си. Без значение какво желаете да вършиме, когато остареете, ще ви трябват пари, с цел да го извършите и в случай че не желаете да продължите да работите до дълбока напреднала възраст, значимо е да спестявате пари в този момент, по време на работните си години.

Има доста способи да спестите пари, в това число пенсионни проекти с данъчни облекчения и спестовни сметки. Ключът е да се уверите, че парите ви работят за вас, вместо просто да седите бездействащи в разплащателна сметка.

Една алтернатива, която сега е привлекателна, е дълготраен документ за депозит (CD). Влагането на $5000 в 5-годишен компактдиск тъкмо в този момент може да ви остави голяма възвръщаемост в края на периода, а най-хубавото е, че компактдискът всъщност е безрисков.

Започнете да спестявате с компактдиск и научете повече тук.

Защо би трябвало да вложите $5000 в 5-годишен компактдиск тъкмо в този момент

Въпреки че всяка обстановка е друга, този избор има смисъл за доста спестяващи. Ето за какво:

Процентите са доста високи

Ключът към интелигентната тактика за CD е да получите допустимо най-голям лихвен %. В момента лихвите са по-високи от нормално, което се дължи частично на многократните покачвания на лихвите от Федералния запас. Въпреки че Фед не дефинира непосредствено лихвените проценти за кредитни и спестовни артикули, лихвените проценти, предлагани от финансовите институции, са склонни да отразяват придвижванията на лихвените проценти на Фед.

Към ноември 2023 година можете да получите лихвени проценти до 4,75% на петгодишен компактдиск. Имайте поради, че тези високи проценти нормално идват от онлайн банки, а не от обичайни огромни финансови институции, защото по-големите банки имат по-високи режийни разноски. Те би трябвало да заплащат разноски за физическите си локации, които онлайн банките нямат. По-малките институции, работещи единствено онлайн, могат на собствен ред да предадат тези спестявания на клиентите под формата на по-високи ставки.

Разберете какво бихте могли да спечелите с най-хубав компактдиск тук.

Вашият курс няма да се промени по време на периода на CD

Една от най-хубавите елементи на депозирането на спестяванията ви в CD е, че процентът е закрепен, което значи, че няма да се промени преди падежът на CD. Така че, в случай че лихвените проценти намалеят по време на вашия 5-годишен период на CD, вие ще продължите да печелите същия лихвен % от 4,75%, който сте заключили, когато сте отворили сметката.

Лихвените проценти за високодоходни спестовни сметки също са доста високи сега. Спестовните сметки с висока рентабилност обаче имат променливи лихвени проценти, което значи, че когато средата с лихвени проценти се намали, процентът, който печелите с високодоходна спестовна сметка, също ще спадне — което води до по-ниска възвръщаемост на вашите спестявания.

Печалбите са обезпечени и предвидими

Когато отворите CD, е ясно тъкмо какъв брой пари ще спечелите като рента до края на периода на CD. Това е просто въпрос на използване на лихвения % и осъществяване на елементарни калкулации.

Ако вложите $5000 в 5-годишен CD с лихвен % от 4,75%, до края на периода на CD ще имате завоюва $1305,80 рента за общ баланс от $6305,80.

Със сигурност има варианти за вложение, които имат капацитет да завоюват повече пари за пет години, като фондовия пазар, само че те също идват със забележителен риск. Няма да загубите пари в CD, тъй като възвръщаемостта е обезпечена и сте застраховани от FDIC за до $250 000.

Изводът

Поставянето на $5000 в 5-годишен компактдиск сега може да бъде страхотна алтернатива за спестяващите – стига да сте сигурни, че няма да ви би трябвало през CD период, защото ранните тегления могат да дойдат със обилни неустойки. Но компактдискът е безвреден и ефикасен метод да спестите парите си, изключително когато цените са толкоз високи, колкото са сега.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР