Спестете си пари и усилия с този стар, но ефективен

...
Спестете си пари и усилия с този стар, но ефективен
Коментари Харесай

Оризова вода за бърз растеж на косата

Спестете си пари и старания с този остарял, само че ефикасен трик за страхотна коса.

Ако питате майка си или баба си за съвет за бърз напредък на косата, евентуално в диалога ще се спомене и оризовата вода.

Сега специалистите удостоверяват, че този трик в действителност работи по няколко аргументи. Първата от тях е, че въглехидратите в ориза могат да оказват помощ за заздравяването на косъма и го вършат по-устойчив на промяната в температурите.

Едновременно с това в ориза се намират доста количество аминокиселини, витамини А и Е, както и потребни минерали, които подхранват и заглаждат косата.

 Оризова вода за бърз напредък на косата

Най-лесно можем да се възползваме от потребните свойства на оризовата вода, като сменяем с нея балсама за коса. Вместо да употребявате продукта след миенето с шампоан, просто изсипете към две чаши оризова вода върху косата си, без да отмивате.

А в случай че се питате по какъв начин да си приготвите течността, можете да го извършите, като накиснете половин чаша ориз в 2-3 чаши вода и ги оставите да се наквасен за най-малко 30 минути.

Ако към отцедената течност добавите и няколко капки масло от чаено дърво, ще получите още по-добри резултати, като съгласно изследванията можете да се отървете и от проблеми с раздразнения скалп и пърхота.

Цветовете, които придават повече размер на косата

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР