Спешно въведете карта „Българин“ за сънародниците ни от Украйна. Документът

...
Спешно въведете карта „Българин“ за сънародниците ни от Украйна. Документът
Коментари Харесай

ВМРО зове Радев: Спешно въведете карта „Българин“ за сънародниците ни от Украйна

Спешно въведете карта „ Българин “ за сънародниците ни от Украйна. Документът ще им даде опция да се спасят при възможен спор.

Вътрешна македонска революционна организация изпрати писмо до президента по отношение на днешното съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което ще се разисква обстановката в Украйна. В писмото, подписано то съпредседателя на партията Александър Сиди, се упорства президентът да предложи на държавното управление неотложно да предприеме ограничения за даване на специфичен документ - персонална карта „ Българин “ (зелена карта) за сънародниците ни в Украйна. Такова предложение направихме ние от Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно събрание. Този документ ще обезпечи на нашите сънародници опция за евакуация от страна, в която е допустимо да ескалира спор, и да се върнат в историческата си татковина, напомня в писмото Сиди.

Българското държавно управление би трябвало оптимално бързо да стартира акция измежду етническите българи в Украйна, с която да ги запознае с опцията да се върнат да живеят и работят в България. Това би било и стъпка в посока на решение на демографската рецесия в България, припомня Александър Сиди.

За Вътрешна македонска революционна организация отбраната на българите зад граница е идея. Вярваме, че и за Вас, като държавен глава на всички българи, където и да се намират те по света, също е по този начин. Докажете с дейности, че и за страната е по този начин, приключва писмото.

Текст на документа:

До президента на Република България

Г-н Румен Радев

Уважаеми господин президент,

Днес на Консултативния съвет за национална сигурност ще се разисква въпроса с рецесията в Украйна. За нас от Вътрешна македонска революционна организация отбраната на правата на българите отвън граница е идея и по тази причина по време на съвещанието предлагаме да обсъдите и ситуацията на българите в Украйна.

Министерство на външните работи прикани българските жители да изоставен страната поради интернационалната обстановка. Вероятно това е верен дипломатически ход и допускаме е взета поради цялата информация, с която разполагат българските и партньорски служби.

Недоумение буди обаче фактът, че в позицията на министерство на външните работи не се загатва нищо за етническите българи в Украйна, а те по неофициални данни са към 500 хиляди. Всички те нямат българско поданство заради възбраната за двойно поданство в Украйна. Но все пак се заявяват като българи.

Предвид горното се обръщаме към Вас с апел да предложите българското държавно управление неотложно да вземе ограничения и да обезпечи опция за даване на специфичен документ - персонална карта „ Българин “ (зелена карта). Такова предложение направихме ние от Вътрешна македонска революционна организация в 44-тото Народно събрание. Този документ ще обезпечи на нашите сънародници опция за евакуация от страна, в която е допустимо да ескалира спор, и да се върнат в историческата си татковина.

Българското държавно управление би трябвало оптимално бързо да стартира акция измежду етническите българи в Украйна, с която да ги запознае с опцията да се върнат да живеят и работят в България. Това би било и стъпка в посока на решение на демографската рецесия в България.

За Вътрешна македонска революционна организация отбраната на българите зад граница е идея. Вярваме, че и за Вас, като държавен глава на всички българи, където и да се намират те по света, също е по този начин. Докажете с дейности, че и за страната е по този начин!

София, 15 февруари 2022 година

С почитание:

Александър Сиди,

съпредседател на ВМРО
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР