Спешни медици излязоха на протест заради новите правила за заплащане

...
Спешни медици излязоха на протест заради новите правила за заплащане
Коментари Харесай

Спешни медици протестират заради заплащането при работа с ковид болни

Спешни медици излязоха на митинг поради новите правила за възнаграждение при работа с коронавирус заболели. Според тях новата методология за образуване на възнагражденията им ги ощетява.

Протестът се организира пред министерството на опазването на здравето, откъдето пристигна новата методика.

До края на май експертите получаваха по 1000 лева на месец, само че съгласно новата методология, размерът на възнаграждението би трябвало да се дефинира по отношение на работата с потвърдено коронавирус заболели.

Стачкуваме, тъй като сме омерзени, афектирани, унизени, министерството, което ни изпрати в последния миг методика за ново преразпределение за парите за риска. Ние си получаваме заплатите, това е за риска, а рискът ние го имаме, единствено с един пациент, единствено в една дребна част от това дежурство, сподели доктор Даниела Николова, ръководител на синдикалната организация ФСЗ към КНСБ.

Протестиращите проведоха шествие от Министерство на здравеопазването към президентството, като част от медиците от КНСБ обявиха, че се отхвърлят да вземат участие в него, защото не желаят митингът да се политизира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР