Спешна помощ не е атрактивно работно място, защото секторът дълги

...
Спешна помощ не е атрактивно работно място, защото секторът дълги
Коментари Харесай

Разказ на спешен медик: Как се спасява пациент под сянката на мачете


Спешна помощ не е атрактивно работно място, тъй като секторът дълги години се неглижира от властта, а от там идва и тежкият кадрови недостиг. Това съобщи в „ Лице в лице “ някогашният незабавен доктор доктор Делян Георгиев.

По думите му работата е стресова и рискова. Той изясни, че незабавните медици се водят трета категория труд.

„ Нормално е с напредването на годините човек да не може да прави това, което е вършел на 20 или 30. На мен ми се е налагало да се качвам на 40 м височина на строителен кран, с цел да стигна до пациент. Считам, че смяна в категоризацията на труд към второкласен ще направи Спешна помощ по-привлекателно място “, сподели доктор Георгиев.

Според него казусът не е в оборудването на екипите, а е нужна цялостна промяна в бранша. Той уточни, че все още парамедиците не могат да оказват помощ на пациент без наличието на доктор. Според него би трябвало да се регламентира образованието на тези хора и те да попълнят кадровия недостиг в системата.

„ Много от сътрудниците ги е боязън да работят в системата на Спешна помощ, тъй като са сами – всичко зависи от тях. В болничното заведение е друго – там има лаборатория, рентген “, добави някогашният доктор.

Той посочи, че огромен проблем е експанзията – вербална и физическа, като на него са му вадили мачете, до момента в който е бил на адрес: „ В „ Люлин “, без забележима причина, непосредствен на пациента извади едно бразилско мачете, заби го в масата и сподели да церя татко му както би трябвало, иначе… “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР