Спектакълът UFC 249, което за основна среща включва бой между

...
Спектакълът UFC 249, което за основна среща включва бой между
Коментари Харесай

UFC 249 сменя локацията си заради опасността

Спектакълът UFC 249, което за съществена среща включва пердах сред Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън няма да бъде отменян, само че местоположението на файт картата ще би трябвало да се промени заради заплахата от мощно заразния ковид.

На 18 април първенецът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов ще пази своя златен пояс против неортодоксалния жанр, който съставлява Тони Фъргюсън. Дългоочакваният пердах за купата трябваше да се организира в Barclays Center в Бруклин, Ню Йорк, само че Дейна Уайт ще смени местоположението на шоуто си.
Ню Йорк, както доста места по света, разгласи изключително състояние. Забранени са огромни събрания от над 500 души. Това е направено в отговор на пандемията от ковид, която продължава да заплашва света. Атлетическата комисия в щата Невада спря всички спортни събития.

В скорошно изявление президентът на UFC Дейна Уайт подсигурява на почитателите на Смесените бойни изкуства, че ще продължат всички планувани UFC събития, в случай че не им бъде наложена цялостна възбрана.

„ И по този начин, имахме вероятно няколко разнообразни места за тази борба, в това число Невада “, сподели Уайт. „ Стана ясно, че в Невада няма да бъде допустимо да се случи, тъй че търсим друго място. Надявам се до неделя да имам две благоприятни условия за място, в което да проведем UFC 249. Този пердах ще се случи. Всички почитатели се изплашиха от това, само че не се тормозете. Хабиб против Тони ще се случи. " даде обещание Уайт.

Решението на президента на организацията сигурно ще провокира голяма дискусия. По-голямата част от света на спорта е блокирана по време на пандемията. Това включва NBA, NHL, MLS, XFL и доста други спортни организации. Дори Bellator анулира събитие през миналата седмица.

Този уикенд UFC Бразилия се организира в празна сцена. Първоначално от UFC възнамеряваха да продължат и с плануваното събитие в Лондон, което щеше да се организира в O2 Arena, само че обстановката с Коронавируса се утежни доста бързо във Англия. В резултат на това събитието “UFC London” на 21 март също ще би трябвало да бъде преместено.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР