Спектакълът на Държавна опера - Русе включва мултимедийна сценография и

...
Спектакълът на Държавна опера - Русе включва мултимедийна сценография и
Коментари Харесай

Представят операта Тоска от Джакомо Пучини с иновативна сценична реализация

Спектакълът на Държавна опера - Русе включва мултимедийна сценография и 3D-мапинг

Русенската опера ще показа премиерно оперния театър " Тоска " - от Джакомо Пучини на 25 февруари (събота) в Доходното здание в крайдунавския град.

" С доста огромно предпочитание взехме решение да създадем тази режисура в този спектакъл. Русенската аудитория ще види нещо, което е ексцентрично като театрална визия и в това време толкоз действително и естествено за времената, в които живеем ", сподели режисьорът на спектакъла Орлин Анастасов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той предлага актуален прочит на тази творба, която още веднъж споделя безконечната история за силата на любовта, за ревността и за саможертвата в името на любовта.

Спектакълът включва мултимедийна сценография и 3D-мапинг, сътворени от художничката Полина Герасимова.

" Опитали сме се да съвместим тази визия със театралната игра. Не е елементарно, когато имаш мултимедия, да построиш режисурата на театър. Има доста моменти, в които публиката ще остане впечатлена. Русенци ги чака нещо забавно и запаметяващо се ", сподели Анастасов.

Диригент на спектакъла е Вилиана Вълчева, хормайстор е Стилияна Димитрова - Хернани.

В облика на Флория Тоска ще се превъплъти Цветелина Василева. В ролята на Марио Каварадоси публиката ще види Борис Луков, а Барон Скарпиа ще бъде Добромир Момеков.

Участват хор и оркестър на Държавната опера в Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР