Спектакълът „Летящият Бах ще бъде показан във Варна от 20:30

...
Спектакълът „Летящият Бах ще бъде показан във Варна от 20:30
Коментари Харесай

Спектакълът „Летящият Бах“ гостува във Варна

Спектакълът „ Летящият Бах " ще бъде показан във Варна от 20:30 ч. в Летния спектакъл. Гостуването му е част от стратегия „ Интермецо " на Международния фестивал „ Варненско лято ".

„ Летящият Бах " е продукция на международните първенци по брейк танц „ Flying Steps " от Германия, които гостуват за първи път във Варна. Създаден е по концепция на оперния режисьор Кристоф Хагел и артистичния шеф на компанията Вартан Басил. Представя интерпретация на творбата „ Добре темперирано пиано " от Й. С. Бах, в която се сплотяват класическа музика, улични танци и модерни цифрови изкуства.

Премиерата е през 2010 година в Берлин и от този момент трупата е гастролирала допълнително от 42 страни, показвайки спектакъла пред над един милион фенове. Участниците от „ Flying Steps " са четирикратни международни първенци по брейк и неведнъж награждавана компания за улични танци, която е учредена през 1993 година от Вартан Басил и Кадир " Амиго " Мемис. Днес екипът ѝ включва повече от 40 професионални танцьори. През 2007 година основават младежката академия „ Flying Steps " в сърцето на Берлин. С повече от 40 учители и над 100 класа тя е най-голямото учебно заведение за градски танци в Германия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР