спечели сребро на продължаващото край Чепеларе европейско първенство по ски-ориентиране!Българинът

...
спечели сребро на продължаващото край Чепеларе европейско първенство по ски-ориентиране!Българинът
Коментари Харесай

Страхотен Беломъжев с медал от Европейското първенство, въпреки -12 градуса в Чепеларе

завоюва сребро на продължаващото край Чепеларе европейско състезание по ски-ориентиране!
Българинът се подреди втори на дългата отдалеченост, като по 30-километровото трасе финишира единствено 20 секунди след норвежеца Йорген Баклид, а бронзът бе за Андрей Ламов от Русия.
" Много тежко съревнование, нормално изминаваме дистанцията за към 90 минути, в този момент ни бяха нужни 120… При температура минус 12 градуса, мощен вятър и снеговалеж съм благополучен, че стигнах до медалите. Тактиката ми бе да запазя сила за третия заключителен кръг, който бе най-изморителен ", разкри родният скиор след триумфа си и добави:
" Това отличие бе доста значимо както за мен, по този начин и за българското насочване, което още веднъж потвърди, че е способно на европейски и международни триумфи. Надявам се това да бъде видяно от хората, от които зависи развиването на спорта у нас. Утре стартираме в последната дисциплинираност на шампионата щафетата с вяра за ново положително класиране ".
Станимир остана на крачка от медалите още в първия ден на шампионата предходната събота, като се подреди 4-ти в спринтовата отдалеченост. След това преди два дни малшанс с изскубнат от ската автомат попречи на най-хубавия ни играч да завоюва отличие в междинната отдалеченост, макар че бе водач до пета точка.
Беломъжев е с впечатляваща визитка, в която блестят една международна купа за мъже (2017 г.) и две за младежи. Наред с това той е троент международен първенец от академични съревнования. Европейското състезание в Чепеларе приключва на следващия ден (27 януари) с класическата щафета.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР