Спечеленото финансиране по програма Еразъм+“, ключова дейност 1 Образователна мобилност

...
Спечеленото финансиране по програма Еразъм+“, ключова дейност 1 Образователна мобилност
Коментари Харесай

Учители от Търговската гимназия в Пловдив станаха още по-добри

Спечеленото финансиране по стратегия " Еразъм+ “, основна активност 1 " Образователна подвижност за жители “, бранш " Училищно обучение “ и бранш " Образование за възрастни “ – 2018 година даде опция на 6 учители от Националната комерсиална гимназия - Пловдив в две групи да преминат  едноседмичен обучителен курс във Флоренция, Италия  на тематика " Дигитални технологии и креативност – за модерно професионално учебно заведение “. 

През месец ноември в рамките образованието  на тематика " Уеб решения за класната стая “ Мариана Филипова /заместник шеф и учител по информатика/, Мария Грозева /главен преподавател и учител по информатика/ и Татяна Делгадо /старши преподавател по британски език/ обогатиха знанията и практическите си умения във връзка с актуалните цифрови технологии в класната стая, посредством което ще се усъвършенства и успеваемостта на работата на учителите. Курсът се концентрира върху уеб решения като Edmodo, Гугъл просветителни принадлежности, онлайн Quizzes и други. 

В обучителен курс през декември на тематика " Управление на класната стая: нови методологии, ефикасна мотивация, тактики за съдействие и оценка “  участниците от втората група Владимир Баев /старши преподавател по история/, Николай Митев /старши преподавател по информатика/ и Любомир Трифонов /старши преподавател по български език и литература/ обогатиха познания си за ефикасното ръководство на класната стая, посредством което ще насърчат ангажираното образование и екипната работа на учениците, употребявайки най-новите цифрови принадлежности. 

Чрез интерактивни и ангажиращи действия участниците научиха по какъв начин да подтикват мотивацията, да откриват правила за класната стая, да дават ясни указания, да следят, да развиват връзки, да ползват работа по двойки и групова работа, да предизвикват учениците да осъзнават личното си държание в класната стая. По време на курса бяха показани и преимуществата на метода Flipped Classroom и по какъв начин той може да се употребява като нов способ на дейно преподаване.  

Благодарение на усвоените нови познания и техники беше нараснал потенциалът на учителите за провокиране на промени, модернизиране и отваряне на гимназията към европейския опит и бяха основани условия за следващо новаторско развиване на Национална комерсиална гимназия -Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР